Oстрво Свети Марко код Тивта продаје се за 80 милиона евра 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Oстрво Свети Марко код Тивта продаје се за 80 милиона евра
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
09.03.2023 | 0 коментар(а)



Подгорица - Компанија Острво Свети Марко понудила је истоимено острво на продају за око 80 милиона евра,



иако је прошле године уплатила 700 хиљада на име пореза за непокретност за 2020, саопштио је председник Општине Тиват, Жељко Комненовић.
Реч је о острву које је некада била најатрактивнија имовина туристичке фирме "Путник" из Београда.

 

Жељко Комненовић, председник општине Тиват, Фото: ГЗС

"Продаје се читаво острво, а колико сам упућен почетна цена је око 80 милиона евра. Општина нема велике ингеренције над тим локалитетом, али је чињеница да је то свакако један од тренутно највећих ресурса и веома значајан за додатни развој туристичке привреде. Некада је било изузетно популарно место за летовање, па се надамо да ће се вратити тај некадашњи сјај", казао је Комненовић за Радио Тиват.

Компанија је тада предала Министарству екологије, просторног планирања и урбанизма захтјев за издавање урбанистичко-техничких услова, а предвиђена је била градња хотелског комплекса са пратећим садржајима.

Укупна површина острва је скоро 340 хиљада квадратних метара. На острву је у сезони радило и до 200 људи из Тивта и суседних градова.

Тиватска фирма Острво Свети Марко формирана је 2007. године, када је острво које је било најатрактивнија имовина туристичке фирме "Путник" из Београда, прешло у руке групације "Метропол", иза које је стајао руски тајкун Михаил Слипенчук. "Метропол" је планирао да на острву сагради туристички комплекс вредан 400 милиона евра.

Према ранијем писању медија Слипенчук је након неколико година делове имовине "Метропола" разделио акционарима, а острво Свети Марко званично дошло у посед оф шор компаније Stala Property Holdings Ltd регистроване у Хонг Конгу, пише портал РТЦГ.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.641.724 посета
Тренутно на сајту: 476 посетилац(a)