Svaki metar zlata vredan: U Pšanik stigao asfalt, a sa njima i gosti u Pavlovića konake 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Svaki metar zlata vredan: U Pšanik stigao asfalt, a sa njima i gosti u Pavlovića konake
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
17.07.2023 | 0 коментар(а)



Lučani – Potencijali seoskog turizma u opštini Lučani su ogromni, a da bi se iskoristili na najbolji način,



neophodni su putevi. Koliko asfalt znači porodicama u ovom kraju najbolje potvrdjuju Pavlovići iz Pšanika do kojih je, nakon više godina čekanja, konačno stigao asfalt u dužini od 1,250 metara.


Foto: GZS

„ Nakon samo tri dana od asfaltiranja ove deonice koja je za nas bila muka, konačno smo dočekali miris asfalta kojim će turisti sada dolaziti kako dolikuje. Mnogo smo srećni i zahvalni opštini Lučani, JP Putevi Srbije i Vladi RS jer ovim putem konačno se otvaraju vrata za nove turiste koji će konačno imati priliku da dragačevski kraj upoznaju i uživaju u bogatoj turističkoj ponudi srpskog domaćina, kaže Miloš Pavlović, vlasnik Pavlovića konaka.

" Sasvim slučajno smo došli na ideju da se bavimo seoskim turizmom. Mi ovde radimo poljoprivredu, hektar krompira i hektar maline. Sezonske radnike imamo svake godine i zbog potreba za smeštajem prvenstveno smo podizali objekte. Kada se završi berba maline, radnici odlaze i smeštaji su nam slobodni, a sa druge strane organsku hranu koju proizvodimo imamo u dovoljnim količinama kao i zlatne ruke domaćice Dane, moje majke, koja je decenijama radila u ugostiteljstvu kao kuvarica i sada ima priliku da gostima predstavi svoje kulinarske veštine,a verujem da će ih sada biti znatno više jer konačno imamo put koji tokom kišnih dana neće odneti voda i koji će biti prohodan tokom zimskih meseci, kaže Miloš Pavlović.


Foto: GZS

„ Bavimo se tovom junadi. Imamo svoje meso, sopstvenu proizvodnju sira i kajmaka. Domaće kokoške i jaja, bukvalno sve što proizvedemo hrane to se preradi i završi u kuhinji. Voće prerađujemo u slatku zimnicu i rakiju, povrće u slanu zimnicu, kompletno smo zaokružili proizvodnju,a benefiti puta ogledaće se i u plasmanu onoga što proizvodimo u domaćinstvu pre svega maline čija se berba privodi kraju ,kaže Pavlović za GZS.

Foto: GZS

Mnogi su se vratili selu, pa se pored onih koji potiču iz dragačevskog kraja, gosti iz Beograda i Novog Sada odlučuju da odmor provedu u Pavlovića konacima. Trenutno u domaćinstvu Pavlovića su gosti iz Beograda, Zrenjanina, kao i i Sremske Mitrovice ,a na raspolaganju im je 25 ležajeva. Inače, za Sabor trubača sve je popunjeno,a zahvaljujući asfaltu, konačno će gostima biti olakšano da dodju do Pavlovića konaka, dodaje Miloš Pavlović.

 GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MILOS PAVLOVIC PSANIK ASFALTIRANJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.348.027 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)