Aprilski sneg obeleo vrhove Zlatara i Murtenice 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Aprilski sneg obeleo vrhove Zlatara i Murtenice
Trenutno na sajtu: 737       |       Podeli:
26.04.2023 | 0 коментар(а)



Nova Varoš - Nesvakidašnje aprilsko jutro osvanulo je pod snegom u novovaroškoj opštini.



Kiša koja se tokom noći pretvorila u sneg obelela je vrhove planina Zlatara i Murtenice. Sneg je prekrio livade i pašnjake koje su vredni meštani Nove Varoši već uveliko prepremili za prolećnu setvu.

- Zlatarce, ali iostale meštane koji žive na višim nadmorskim visinama nije iznenadio sneg. Ništa ovo nije neobično za nas, stari meštani pamte da sneg kod nas nije padao samo u julu mesecu. Dok je 1989. godine u junu mesecu napadao i preko 20 centimetara. Mi očekujemo da će ovo zbog visokih temperatura i žedne zemlje kojoj vode nikada nije dosta, to upiti i snežni pokrivač nestati - kazao je za RINU, Rade Vasiljević prvi čovek novovaroške opštine.

Ono što je dobra vest sa ove planina jeste, da sneg koji je obeleo vrhove, jedino nije padao u mestu Božetići u kome se izvode radovi na izgradnji najvećeg rezervoara, i koji će služiti za napajanje velikog broja poljoprivrednih domaćinstava ove opštine.

- Mislimo da je to dobar znak. Gradimo nešto od čega će zaista živeti novovarošani. Plan je da do kraja avgusta završimo ovaj rezerovar koji će preporoditi ceo ovaj kraj i poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju. Bazen kapaciteta 250 kubika, neumorno se gradi, i neimari firme Hidrotan, iako vremenski uslovi ne idu na ruku, neodustaju od gradnje, jer se ovaj rezerovao koji je žila kucavica mora završiti kod avgusta meseca - dodao je Vasiljević.

 

 

GZS/RINA

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sneg nova vsros

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.063.915 посета
Тренутно на сајту: 737 посетилац(a)