Позитивни ефекти новог система пословања КЈП "Златибор" 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Позитивни ефекти новог система пословања КЈП "Златибор"
Trenutno na sajtu: 485       |       Podeli:
13.12.2016 | 0 коментар(а)



Чајетина - Сумирајући резултате рада у 2016. години, директор КЈП „Златибор“ Срђан Пантовић каже да ће ову годину, исто као и две претходне, завршити са

позитивним финансијским резултатом.

То, како додаје, није последица увећаних цена услуга већ боље организације, рационализације и модернизације предузећа.

КЈП „Златибор“ је у 2016. години инвестирало у нову опрему и механизацију. Набављена је једна комбинована грађевинска машина и камион кипер, раоници и посипачи за снег као и сва остала пратећа опрема. У току је поступак јавне набавке још једног специјализованог возила 4х4 које ће се подједнако користити у зимској служби, али и за грађевинске радове које ово предузеће обавља.

Фото: Сајт Општине Чајетина

„Једна од већих инвестиција предузећа у претходној години била је изградња пијаце на Златибору. За изградњу 62 кућице, два мокра чвора и ограђивање пијаце уложено је негде око десет милиона динара. Поред стандардних радова који подразумевају прикупљање комуналног отпада, уређивања и одржавања јавних површина, газдовања пијацом и паркингом, у овој години предузеће је имало велики број грађевинских радова. Радили смо изградњу и реконструкцију макадамских путева по сеоским месним заједницама. За те потребе утрошили смо преко три хиљаде тона тампона и јаловине, што је у односу на претходну годину значајно увећано“, каже директор КЈП „Златибор“ Срђан Пантовић.

На уређењу зелених површина, ради се током целе године. То се, како додаје Пантовић, радило и до сада. Међутим, Златибор се нагло развија, површине које се одржавају сваке године су све веће, али се не заборављају ни сеоске месне заједнице. Директор овог предузећа каже да ће и даље инсистирати да се фирма ослања искључиво на сопствене ресурсе, механизацију и радну снагу.

Фото: Сајт Општине Чајетина

„Нама је у интересу да из године у годину све више послова, које су раније обављали неки приватници, а тичу се уређења околине и збрињавања комуналног отпада прелази на КЈП „Златибор“. Једини проблем који у будућности можемо имати је забрана запошљавања и јавном сектору, јер из године у годину број запослених у предузећу је све мање и мање. Природним одливом ми имамо сваке године мањи број запослених, а потребе су све веће и веће“, додаје Пантовић.

Фото: Сајт Општине Чајетина
Говорећи о планираним инвестицијама у 2017. години, Пантовић, као најважније, издваја обнову возног парка и куповину нове опреме. Планира се и прикупљање пројектне документације за изградњу рециклажног дворишта Сушица, проширење гробља у Чајетини и формирање новог гробља на Златибору. Зимска служба ће у наредној години имати три нова путна правца која ће редовно одржавати. То су правци Око – Нинчићи, Крш – Локва – Зарића куће у Шљивовици и Борова Глава – Доброселица.

 Сајт Општине Чајетина/Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.396.096 посета
Тренутно на сајту: 485 посетилац(a)