У Тополи уцветао бадем као да је средина пролећа 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
У Тополи уцветао бадем као да је средина пролећа
Trenutno na sajtu: 409       |       Podeli:
12.03.2023 | 0 коментар(а)



Топола – Јуче и ноћас поједини планински врхови су се поново забелели а мраз је током јутарњих часова доказао да се нисмо

опростили од зиме. Међутим, у срцу Шумадије као да је половина пролећа јер су нешто више температуре утицале да бадем у дворишту породице Лазаревић процвета раније него обично.

„Бадем смо засадили пре шест година из семена и већ је израстао у велико дрво. Обично процвета у марту, али по неколико цветова и углавном у другој половини месеца. Ове године, први цветови су се појавили већ почетком марта и ево ових дана је уцветао пуним цветом као да је пролеће увелико у току“, каже за ТопПрес Вера Лазаревић. 

Она додаје да је управо ова биљка први весник пролећа и наговештава да је зима на крају. Ипак због опасности од позних пролећних мразева постоји могућност да дође до оштећења.

„За ових шест година само једне године је успео да донесе плод јер га увек оштети мраз, бојим се да ће тако бити и ове године јер је баш рано цветао“, истиче Вера.

Иначе, бадем представља врло цењено, калорично и храњиво воће, како на домаћем, тако и на иностраном тржишту. Плодови садрже квалитетне масноће, беланчевине, угљене хидрате, минералне и ароматске материје као и витамине.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Badem cvet topola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.192.663 посета
Тренутно на сајту: 410 посетилац(a)