Или је снег или блокада пута: Школа обуставила рад, тражи помоћ министарства 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Или је снег или блокада пута: Школа обуставила рад, тражи помоћ министарства
Trenutno na sajtu: 455       |       Podeli:
28.01.2021 | 0 коментар(а)



Сјеница - Основна школа „Свети Сав” у МЗ Баре обуставила је данас рад. Због великих снежних намета деца нису била у могућности

да дођу ни до централне школе ни до истурених одељења.
„Наша установа са три комбија, из три правца, довози децу на наставу, али снег није очишћен и данас настава не може да се одржи. Звали смо општину и сутра крећемо са часовима па ко дошао, дошао”, рекао је дирктор Верослав Радевић.

Директор ОШ „Свети Сава” у МЗ Баре Верослав Радевић

Према његовим речима због обилног снега не могу да сахране ни мештанина који је преминуо, једино да га носе на рукама. „Ни главним регионалним путем Сјеница - Баре - Куманица не можемо до школе. Чак смо и јуче имали проблем да вратимо ђаке, јер нам је власник земљишта конфекције препречио пут возилом, па смо морали од те деонице другим возилима да их развозимо кућама”, казао је Радевић.

Са друге стране Шебек Милун, власник спорног дела пута, каже да има пресуду суда да је пут који, иако се користи деценијама, на његовом имању.
„Ја сам то поштено платио, 15 година су ме тужили и све тужбе изгубили. Овуда треба да пролази регионални пут али не кроз моје, и то је утврдила комисија Путева Србије, већ кроз други посед. Међутим да би се та деоница урадила потребно је доста новца због потпроног зида у дужини од 150 метара, па им се то не исплати. Ја са тим немам ништа. Рекао сам им да ми плате моје земљиште и да слободно могу да га користе, али нити то хоће општина а ни Путеви. Боли ме као домаћина и човека да ми се толико подмеће, искели су ми и воду и струју, и моје предузеће ту не може ни да послује”, казао је Шебек.

Према његовим речима возило које је јуче било на пут није његово и то је полиција и утврдила.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


skola sjenica bare put sneg

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.395.946 посета
Тренутно на сајту: 456 посетилац(a)