Čačak ugostio više od 400 najeminentnijih srpskih hirurga 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Čačak ugostio više od 400 najeminentnijih srpskih hirurga
Trenutno na sajtu: 450       |       Podeli:
29.03.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Redovni sastanak Hururške sekcije Srpskog lekarskog društva održava se danas u čačanskom Domu kulture.



Ideja sastanaka Hirurške sekcije je razmena iskustava, sticanje novih znanja i unapređenje hirurške prakse u Srbiji, kao i negovanje druženja i dobrih kolegijalnih odnosa.

Generalni sekretar Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva docent dr Ognjan Skrobić sa Prve hirurške klinike u KCS rekao je da Hirurška sekcija predstavlja krunsko i osnovno udruženje hirurga u Republici Srbiji pri Srpskom lekarskom društvu, samim tim i najmasovnije.

Generalni sekretar Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva docent dr Ognjan Skrobić sa Prve hirurške klinike u KCS

„Koncept ovih sastanaka jeste da se širokim izborom tema iz hirurgije obuhvate najsavremeniji stavovi i da se prihvate svetski vodiči u lečenju konkretnih obolenja. Danas na ovom sastanku imamo dva uvažena gosta iz inostranstva, profesora iz Londona Hector Vilca koji će pričati o transplatacijama tankog creva i jetre i profesora Bogevskog iz Hamburga koji je svetski priznat ekspert u oblasti hirurgije jetre, pankreasa i žučnih puteva”, rekao je dr Skrobić.

Prema njegovim rečima srpska hirurgija ima jedan dobar pozitivan pomak, gde se sve više razvija minimalno invazivna hirugija, a da u nekim svojim oblastima klasične hirurgije već odavno, i po imenima a i po centrima, je poznata i prepoznatljiva u Evropi.

Direktor i hirurg Opšte bolnice u Čačku, prim. dr Dejan Dabić istakao je zadovoljstvo i čast koja im je ukazana za organizaciju sastanka hiruga u Srbiji.

Direktor i hirurg Opšte bolnice u Čačku, prim. dr Dejan Dabić 

„U Čačku su i gosti iz inostranstva što dovoljno govori gde je čačanska hirurgija i čačanska bolnica danas. Velika zahvalnost ide profesorima Markoviću i Emiću na ukazanoj časti. Nije prvi put da u Čačku organizujemo skupove ovog tipa, prošle godine je bio jedan uskostručan sastanak takođe sa gostima iz inostranstva. Nadamo se da će biti oko 300 do 400 gostiju danas na našem skupu. Ovi skupovi su jako dobri jer se srećemo sa kolegama iz drugih gradova i inostranstva i razmenjujemo iskustva i na taj način unapređujemo rad u svojim bolnicama i klinikama. Pošto jedemo isti hleb, a i mnogi od nas su prijatelji ovo je i jedan način da se vidimo”, rekao je dr Dabić.
On je rekao da je ovo danas jedan multidisciplinaran sastanak gde se održavaju predavanja iz različitih oblasti ne nešto usko specijalizovano tako da će svako naći nešto za sebe.

Hirurška sekcija predstavlja temeljno i najbrojnije esnafsko udruženje hirurga pod okriljem Srpskog lekarskog društva

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti cacak simpoziciju caccak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.341.565 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)