Таковски крај поново има свог Милоша, два пута је покорио свет и три пута Европу – Дејан Томашевић кандидат за министара у српској Влади 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Таковски крај поново има свог Милоша, два пута је покорио свет и три пута Европу – Дејан Томашевић кандидат за министара у српској Влади
Trenutno na sajtu: 462       |       Podeli:
05.09.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Дејан Томашевић могао би, уколико му Александар Вучић да поверење,



бити први министар у Влади Србије пореклом из Таковског краја и Рудничко – таковске нахије! А ако је иједан део Србије то заслужио онда је то Рудничко-таковска нахија у чијим недрима је створена Србија оваква какву данас познајемо.

И никада се није отимала за функције, али део славне историје и земље српске има свог кандидата и човека чије име је златним словима уписано у светску и српску историју кошарке. Два пута са својим саборцима подигао је заставу на кров света и три пута развио победнички барјак на европском континенту. Томашевић је данас уважени грађанин света, али пре свега Такова и Србије.

,,Не знам ко би таквој величини могао бити противкандидат. Не поценијем никога али он је наш Милош, а овај крај још од прошлог века није имао таквог човека за важно место у српској Влади. Поштујемо све али Дејан је кандидат чији корени су поред оног осушеног храста где се родила ова земља јунака и вредних сељака“ каже Радовин Веселиновић, мештанин ових историјских предела.

Потомак солунских ратника

Иначе, Томашевић је детињство провео у селу Лочевци са баком Милицом, из чије авлије се као на длану виде Милошев храст и славна пољана. Дуга је и славна историја ове породице. Петар Томашевић, предак, учесник је Првог српског устанка. И чукундеда по мајци гинуо је за Србију учествујући у пробоју Солунског фронта. Заувек је остао на Зејтинлику и почива под крстачом са редним бројем 778.

Своју жртву приложили су и у Другом светском рату. Наиме деда Миодраг Томашевић био је сужањ у пољским и немачким логорима.

Дејан Томашевић има велику и срећну породицу, оца , мајку, супругу Јелену која му је подарила и прегршт наследника, Маринка, Мању, Миу и Матију.

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dejan tomasevic gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.090.683 посета
Тренутно на сајту: 463 посетилац(a)