Ministarstvo odbrane: Primećena nepoznata letelica iznad Valjeva, podignut MiG-29 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Ministarstvo odbrane: Primećena nepoznata letelica iznad Valjeva, podignut MiG-29
Trenutno na sajtu: 537       |       Podeli:
30.03.2024 | 2 коментар(а)



Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, podignut je dežurni par lovačkih aviona MiG-29, a dežurne raketne jedinice za PVD i radarska sredstva nastavili su sa osmatranjem vazdušnog prostora.
Foto: screenshot

Stalno zadejstvovane snage za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije otkrile su nepoznatu letelicu iznad Valjeva danas u 10.39, na visini od 5.500 metara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U toku navođenja dežurnog para aviona do zone presretanja, cilj se izgubio sa odraza radarskih pokazivača. Lovci su nastavili let i izvršili pretraživanje zone, po proceduri, sa ciljem potvrde situacije.

Nakon pretrage zone, dežurnom paru lovačkih aviona naređeno je da se vrati na matični aerodrom, dok su ostale snage nastavile sa redovnim praćenjem i osmatranjem vazdušnog prostora.

RTS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MIG 29

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Juray Meliš

    To je bio verovatno specifikovani dron od prečnika od 1 metra... Inače 2-5 metara... Ali sa današnjom tehnologiom je moguće i dron od prečnika od 1 metra... To je neko isprobao do koje maksimalne visine može maksimalno da dron se digne pa ga onda i spustio...
  • Crni

    Ete i vanzemaljaca



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.633.458 посета
    Тренутно на сајту: 538 посетилац(a)