Брнабић: Ако буду гужве, сутра забрана старима и казна од 150.000 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Брнабић: Ако буду гужве, сутра забрана старима и казна од 150.000
Trenutno na sajtu: 289       |       Podeli:
16.03.2020 | 0 коментар(а)



Председница Владе Србије Ана Брнабић саопштила је да ће влада морати да донесе и неке непопуларне мере,

пошто се суочила са чињеницом да се не поштују основне, већ донете мере, а посебно да људи не мисле на друге.

Реч је о томе да грађани купују и ствари у количинама које им нису потребне, не остављајући могућност другима да дођу до потребних средстава.

Брнабић: Гарантујем старијима да им ништа неће недостајати

Гарантујем старијима од 65 година да неће морати да брину, да им ништа неће недостајати и да ће бити људи који ће се само бринути о томе, казала је председница Владе Ана Брнабић.

Брнабић је, на конференцији за штампу, упитана коме могу да се обрате пензионери ако немају никог ко може да им иде у набавке и помаже им, објаснила да су отворене линије, и да ће бити прослеђено саопштење са бројевима на које могу да се јаве старији од 65 година за било коју врсту помоћи и подршке.

Брнабић: Затворићемо све шалтере јавних служби

Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће бити затворени сви шалтери јавних служби, на републичком и локалном нивоу.

Премијерка је то рекла после састанка Кризног штаба за сузбијање заразне болести ЦОВИД-19,

Од куће да раде старији од 65, родитељи деце до 12 и хронични болесници

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је потребна боља организација рада предузећа, те да је препорука да људи раде у сменама, ако је потребно и у три, те да раде у мањим групама.

Упитана за фирме које имају више од 100 запослених, пренела је да су се велике фирме углавном организовале.

Карантин 28 дана који долазе из 4 земље, казне 150.000

Сви који долазе из Италије, Шпаније, Аустрије, Швајцарске мораће да буду у карантину најмање 28 дана, изјавила је данас председница Владе Србије Ана Брнабић и истакла да ће сви који буду кршили обавезу те самоизолације бити кажњени са 150.000 динара.

„Не кућна изолација, карантин у трајању од 28 дана", рекла је Брнабић на конференцији за новинаре која је додала да је јутрос на састанку са министрима здравља, војске, унутраснсјих послова, државне управе и локалне самоуправе, договорила да се идентификују које ће то бити зоне карантина.

Брнабић: Стигла прва помоћ Кине - тестови за корона вирус

У Србију је стигла прва помоћ из Кине - тестови за детекцију вируса корона, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.

Брнабић је изразила велику захвалност пријатељима из Кине, додајући да је реч о једној кинеској хуманитарној организацији са центром у кинеском Шенжену.

Ако буду гужве, сутра забрана старима и казна од 150.000

Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће за грађане старије од 65 година бити уведена забрана изласка са запрећеном новчаном казном од од 150.000 динара, уколико не буду престали да излазе на улице, као што је данас случај.

„У 14 сати имам састанак са председником Вучићем и разговараћемо о томе да ли постоји потреба да уведемо додатне мере. Оставићемо то за сутра пре подне, да се грађанима старијим од 65 година забрањује свако излажење из својих домова, односно дворишта и да, такође, пропишемо казну од 150.000 динара за ове прекршаје", рекла је Брнабић.;

Брнабић: Забрана извоза лекова у наредних 30 дана

Председница Владе Србије Ана Брнабић саопштила је данас да ће на листу мера предузетих у борби против корона вируса бити додата забрана извоза лекова.

„По молби И савету Републичког фонда здравственог осигурања забрањујемо извоз свих лекова у наредних 30 дана. Да видимо колико нам је потребно”, рекла је она.

Брнабић: Нова ограничења за ресторане и кафиће

Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће влада на данашњој седници донети нове мере у борби против вируса корона, а међу њима ће бити и нова ограничења за ресторане и кафиће, али не у броју људи, већ ће се мере односити на то колико ће особа моћи да се налази на једном квадартном метру.

Разлог за нове мере је то што је, како је рекла, ситуација у вези са грађанском дисциплином забрињавајућа.

 

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ANA BRNABIC NEPOPULARNE MERE NEDISCIPLINA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.223.775 посета
Тренутно на сајту: 290 посетилац(a)