Вучић: Покушаћемо да до 2025. просечна пензија буде 450-460 евра, а плата 1000 евра 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Вучић: Покушаћемо да до 2025. просечна пензија буде 450-460 евра, а плата 1000 евра
Trenutno na sajtu: 814       |       Podeli:
08.02.2023 | 2 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће Влада Србије покушати да до краја 2025. године подигне ниво просечних пензија на 450 до 460 евра, а да просечна плата буде 1000 евра.

"Ми смо испали неправедни према пензионерима, јер пензије нису пратиле плате. Наша намера је да до краја 2025. просечна пензија буде најмање 450 до 460 евра, покушаћемо да плата буде много већа и да дође на ниво од 1000 евра. Сасвим извесно да ће садашња просечна плата да буде 740 евра. Када се присетите оних 329 евра када сам постао председник владе 2014. године то јесте велики напредак, само што ми Срби не волимо да причамо о напредку. Зато морамо да радимо више", рекао је Вучић.

Додао је да је децембарско и јануарско увећање пензија од 20,8 одсто највеће до сад и да је рекорд постигнут и када је реч о платама војника, јер су оне увећане за 25 одсто.

"Војницима је увећана плата 25 одсто, то се никада није десило у историји и то је највеће повећање икада", реакао је Вучић.

Наглашава да се мора радити и у грађевинском сектору, али да ту има ту проблема због раста еурибора, због којег се људи све теже одлучују да узму кредит.

На питање зашто осим њега нико не говори о литијуму, Вучић је рекао да је главни разлог страх, јер се сви плаше за своју каријеру.

"Постоје бројни интереси који су то спречавали. Не заборавите колико су новца ту уложили и разни Рокфелери и многе друге организације коко би нас убедили у лаж да ћемо бити једина земља која ће да експлоатише литијум. Да би се испоставило да ћемо бити једина земља која то не ради", казао је Вучић и додао да сада и Немачка ископава литијум на сопственој територији.

Према његовим речима, "ми смо једини испали глупи, у целој причи", и да смо тако успорили сопствени развој за пар година.

"Уместо да не искористимо ту компаративну предност у региону. Ништа од тога нисмо успели да урадимо и нисмо успели ту прилику да искористимо", истакао је Вучић.

На питање да ли ће Србија успети да искористи Жагубицу, највеће налазиште злата у региону, Вучић каже да постоји и веће налазиште од Жагубице и да су рудници веома значајни за Србију.

"Они највише доприносе расту БДП-а. Рудници су живот, један Мајданпек је био на ивици потпуне катастрофе и апсулутне беде. А данас је међу четири до пет градова са највишим просечним платама, зато што су рудници поново подигнути", рекао је Вучић.

Наглашава да је тешко убедити људе да је то тако, јер је тешко супротставити се антикампањама.

"Ја сам навикао да говорим оно што нико неће. Нисам добио ни један политички поен, могао сам само да га изгубим. Ја сам поносан што сам председник Србије и што сам представник српског народа", закључио је Вучић.

 

 

ГЗС/




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Ivan

    A litar dizela bice 300din,litar mleka 300,struja 30% skuplja i sve ostalo da ne nabrajam,obrni okreni pomaka nema
  • Ja

    Svaka čast predsedniče.JA Vas razumem i podržavam, kao i ogromna većina ljudi iz Srbije.Samo tako nastavite...



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.057.467 посета
    Тренутно на сајту: 815 посетилац(a)