Danas počinje 53. „Zlatni pojas Čačka”, u grad na Moravi stigao i predsednik evropske i svetske karate federacije Antonio Espinosa 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Danas počinje 53. „Zlatni pojas Čačka”, u grad na Moravi stigao i predsednik evropske i svetske karate federacije Antonio Espinosa
Trenutno na sajtu: 383       |       Podeli:
23.03.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Tokom ovog vikenda Čačak će biti evropska i svetska prestonica karate sporta. Naime,



danas počinje najveći evropski turnir u karateu „Zlatni pojas Čačka” i to po 53. put. Ovaj tradicionalni i najveći sportski događaj u Čačku sa velikim uspehom organizuje karate klub „Borac” i karate federacija Srbije.

Tim povodom sinoć je u jotelu „Beograd” održana svečanost kojoj je prisustvovali predsednik evropske i svetske federacije Antonio Espinosa, generalni sekretar evropske karate federacije, predsednik karate federacije Balkana i član Izvršnog odbora svetske i evropske federacije Davor Cipek, predsednik italijanskog karate saveza i brojne uvažene zvanice iz karate sporta.

Domaćin grada ali i današnjeg 53. Zlatnog pojasa Čačka, gradonačelnik Milun Todorović, obratio se prisutnima i podsetio na sve ljude koji su zaslužni za velike rezultate kada je reč o karate sportu u gradu na Moravi.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, foto: GZS

„Te generacije donele su našem gradu pregršt medalja i postali su najveći ambasadori našeg grada. Grad Čačak se trudio u prethodnom periodu da poboljša uslove koliko je to moguće da nove generacije imaju bolje uslove da treniraju, da se takmiče, da putuju a onda stiču nove prijatelje i naravno naučili su nas da u naš grad donesu najsjajnija odličja. U narednom periodu nam ostaje da ulažemo još više, naravno da smo u obavezi prema rezultatima generacija koje su iza nas, ali još veću obavezu imamo prema mladima kojih ima 800 u našem klubu kontaktnih sportova ’Borac’. Imamo nov prostor u centru u jednom mnogo boljem ambijentu za generacije koje će doći iza nas nastave tim putem. Neko kaže mali sportovi, mislim da se sportovi ne mogu deliti na velike i male, uspešne i manje uspešne jer iako smo mi grad košarke, fudbala, stonog tenisa, tenisa, uvek smo bili i ostali prepoznatljivi po karateu”., rekao je Todorović.

Predsednik karate federacije Srbije Slavoljub Piper je podsetio da je Karate klub „Borac” imao više različitih aza za protekle 54 godine postojanja i istakao da niko nije uradio za klub koliko je to uradila ova lokalna vlast na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem.

Predsednik karate federacije Srbije Slavoljub Piper, foto: GZS

„Gradonačelnik se bavio drugim sportom ali je prepoznao i imao sluha za pravi kvalitet. Uspeh karate kluba ’Borac’ ne meri se samo sportskim rezultatima. On je iznedrio velika imena koja su prepoznata i u drutveno – političkom životu, privredi i obrazovanju što je kako je rekao značajan doprinos.

On se zahvalio uvaženim gostima a svim takmičarima poželeo uspeh u narednim danima sportskog nadmetanja.

Predsednik evropske i svetske federacije Antonio Espinosa se zahvalio na pozivu i mogućnosti da prisustvuje ovogodišnjem turniru i istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je deo ovako značajne manifestacije. Naročitu zahvalnost uputi je Slavoljubu Piperu.

Predsednik evropske i svetske federacije Antonio Espinosa, foto: GZS

 

„Hvala vam za sve ove godine stabilnosti u karateu koje nikada nisam video bilo gde. Takođe, vaš doprinos je nemerljiv za Balkansku federaciju. Hvala vam što ste to učinili sa institucionalnom lojalnošću koja se upravo odnosi na Balkansku fedeaciju. I ono što je najvažnije je lična lojalnost i odanost koju je veoma teško pronaći. Ja to nikada neću zaboraviti i uvek ću uzvratiti na isti način”, rekao je Espinosa.

 

GZS

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK ZLATNI POJAS CACAKA ANTONIO ESPINOSA KARATE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.407.252 посета
Тренутно на сајту: 382 посетилац(a)