Шљива ранка због ниске цене завршиће у казану за ракију 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Шљива ранка због ниске цене завршиће у казану за ракију
Trenutno na sajtu: 715       |       Podeli:
15.07.2019 | 0 коментар(а)



Топола – Производња стоних сорти шљива је веома интересантна за многе произвођаче јер постижу већу цену на тржишту и имају

сигуран пласман уколико је производ квалитетан. Свежа шљива се осим пласмана на домаћим тржницама задњих година и значајано извози. За извоз стоних шљива највећи значај имају ране стоне сорте шљива. Чачанска рана је једна од најјранијих сорти шљиве а сазрева почетком јула месеца. Управо ова сорта шљиве ове године ће у домаћинству Марковићи уместо за извоз  завршити у казану, а разлог је ниска откупна цена.

„Око 4.000 килограма  ране Чачанске сорте ове године ћу искористити за ракију, јер цена је ниска за ову сорту. Ранијих година цена је ишла и до 120 динара за килограм ове године око 60 динара, мада и та цена није сигурна. Плодови су изузетно квалитетни па сам и  поклонио пријатељима а и ракија ће бити врхунска јер је од ове сорте проверено доброг квалитета“, казао је за ТопПрес Драган Марковић из села Јарменовци.

Драган Марковић у свом засаду, фото: ТопПрес

Овај домаћин гаји шљиву ранку на 35 ари а засад је старости дванаест година.

Иначе ова сорта се одликује  крупним плодовима који могу достићи до 60 грама , издужено јајастог облика и црвеноплаве боје.

ГЗС/ ТопПрес

Плодови врхунског квалитета завршиће у казану за ракију, фото: ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ranka sljiva

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.062.107 посета
Тренутно на сајту: 715 посетилац(a)