Osnovnu školu „Tatomir Anđelić” u Mrčajevcima posetila velika pesnička i književna imena 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Osnovnu školu „Tatomir Anđelić” u Mrčajevcima posetila velika pesnička i književna imena
Trenutno na sajtu: 337       |       Podeli:
26.05.2023 | 0 коментар(а)



Čačak – Obeleženi su dani Ćirila i Metodija, a OŠ „Tatomir Anđelić“ u Mrčajevcima



posetila su velika pesnička imena gde su se Osnovcima te škole predstavili svojim stihovima. Takođe su i učenici te škole imali priliku da izrecituju svoje stihove.

Na velikoj letnjoj pozornici mrčajevačke Osnovne škole istaknuto je da pismenost ljudima daje oruđe uz pomoć kog mogu da unaprede svoj život koji ostavlja večiti zapis.

Grozdana Lalić, sekretar Udruženja književnika Srbije, foto: GZS

„Ovo je svetlo na kraju tunela, ovakvi događaji i manifestacije, što potvrđuje učešće dece po tome kako puišu, kako govore i kako obeležavaju”, rekla je Grozdana Lalić, sekretar Udruženja književnika Srbije.

Vidak Maslovarić, potpredsednik Udruženja književnika Srbije, foto: GZS

Vidak Maslovarić, potpredsednik Udruženja književnika Srbije, rekao je da su ovakvi sustreti pred školom sa đacima nešto što s pamti na duži rok i u dečijim životima ostavlja značajan trag.

Gordana Vlajić, pisac, član Udruženja književnika Srbije i zamenik predsednika Udruženja književnika Srbije, foto: GZS

„Ovo je zapravo jedino parvo mesto i predškolskog uzrasta i Osnovne škole i srednje škole i svuda gde su mladi. To je jedino mesto gde nemate zabludu da ste na pravom mestu”, naglasila je Gordana Vlajić, pisac i Udruženje književnika Srbije.

Blagoje Popović, pesnik iz Beograda, foto: GZS

Jedan od pesnika mrčajevačkim Osnovcima dao je veoma važnu poruku, čiji je fokus da smelošću kroz čitanje mogu ostvariti velike životne uspehe.

„Vidite, čitanje je veoma važno, jer velika je razlika, kada neko hoda kroz život pognute glave, to je već problem i nekoga koji hoda nasmejano sa uspravnim pogledom, to je samo zato što je hrabar, a kad je hrabar može da postigne sve”, slikovito sa osmehom objasnio je pesnik Blagoje Popović iz Beograda.

A koliko organizatori najopevanijeg sela u Srbiji posvećuju pismenosti i ćirilici najbolje dokazuje sve što su učinili kako bi sačuvali srpsku reč.

Lune Levajac, organizator i predsednik književnog Društva Mrčajevci, foto: GZS

„Na jednom divnom mestu ovde u Mrčajevcima postavljena je pesnička stena,  odakle puca pogled na Moravu, na Čačak, na Kraljevo, na Jelicu, na Ovčar i Kablar. Na toj steni su upisana za sada 54 imena dobitnika koji su u proteklom vremenu dobili nagradu Povelja Morave”, zaključio je Lune Levajac, organizator i predsednik književnog Društva Mrčajevci.

U svakom slučaju pesničke manifestacije koje se organizuju širom Srbije značajno doprinose razvoju kulture u našoj zemlji.

Prilog emitovan u emisiji „Jutro” na Prvoj televiziji:




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DANI CIRILO I METODIJE MRCAJEVCI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.896.181 посета
Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)