Почиње исплата новчане надокнаде домаћинствима која су претрпела оштећења од града 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Почиње исплата новчане надокнаде домаћинствима која су претрпела оштећења од града
Trenutno na sajtu: 477       |       Podeli:
08.02.2019 | 0 коментар(а)



Топола - Претходне године град је на подручју општине Топола оштетио усеве али и објекте. За око 150 стамбених објеката у наредних 15

дана стиже новчана надохнада за процењену штету.

„Домаћинства која су у претходној години претрпела оштећења на објектима добиће помоћ која им је обећана од стране општине и председнице Владе Ане Брнабић. У прошлој години из општинског буџета је једна група помоћи већ исплаћена. Данас је у канцеларији за јавна улагања Владе Србије комплетно добијена сагласност и усаглашен је овај списак домаћинстава. У наредних највише 15 дана ова домаћинства ће добити помоћ, зависно од категорије штете до 200.000 динара“, изјавио је председник СО Топола Драган Јовановић.

Према његовим речима помоћ се исплаћује само за стамбене објекте, док се за штету на помоћним објектима новац неће исплаћивати.

„Помоћни објекти су у табели  без категорије, за њих нема надохнаде. Објекти који су сврстани у прву категорију добиће помоћ до 120.000 динара, друга категорија ће добити до 200.000 динара. Свако домаћинство добиће појединачно решење и на основу тог решења новац ће бити исплаћен на текући рачун. У табелама можете видети и јединствен број предмета под којим се води и у општини Топола и у Влади Србије.
Ту постоји сва пратећа документација за сваки предмет појединачно и свако може имати увид у предмет. Такође може се видети у коју је ко категорију сврстан. Није било лако али ево успели смо да извучемо бар неку помоћ за људе који су претрпели велику материјалну штету на објектима“, рекао је Јовановић.

ГЗС/ ТопПрес

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


штета град

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.882.871 посета
Тренутно на сајту: 478 посетилац(a)