Гојковић: Монархија је у бићу српског народа 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Гојковић: Монархија је у бићу српског народа
Trenutno na sajtu: 383       |       Podeli:
07.12.2017 | 0 коментар(а)



Лидер Покрета обнове Краљевине Србије Жика Гојковић за Курир најављује прву проверу своје нове странке

на предстојећим изборима у Београду. ПОКС ће, како је рекао, самостално наступити на градским изборима.

“Иако смо тек оформљени, а у Београду смо кренули буквално од нуле, верујем да имамо шта да понудимо бирачима. На првом месту 100 нових, углавном младих, квалитетних и некомпромитованих људи који су способни да ефикасно реше свакодневне проблеме својих суграђанина.”

Са каквим програмом ћете пред Београђане и ко су потенцијални политички партнери ПОКС?

“За разлику од свих осталих "мањих" странака, које се утркују да нађу ухлебљење код већих странака или коалиција, сматрам да је наша обавеза да се самостално и искрено представимо бирачима. Мислим да је тако поштено, иако сам свестан да бисмо више профитирали ако бисмо радили другачије. Ми желимо да покажемо да смо другачији и да радимо на дуге стазе. Све остало, била би превара бирача. Постизборне коалиције су нешто сасвим друго, али још је рано за било какво лицитирање.”

Истраживања кажу да је сваки четврти грађанин Србије за повратак монархије, што је ваш централни циљ. Где су они у бирачком телу, како мислите да их анимирате да вас подрже?

“Истраживања, нажалост, показују да је око 30 одсто људи за монархију. То је само одраз незнања, јер смо учили лажну историју. Тај проценат нас не обесхрабрује, јер знамо да када многи буду прогледали, прогледаће и Србија. Зато наш основни задатак мора бити едукација и отварање јавних расправа буквално на свим могућим местима. Циљ до којег желимо доћи је искрено национално помирење, али до њега морамо стићи тако што ћемо знати шта је стварна историја и традиција нашег народа. У сопротном нестаће нам и држава и народ. Јединство око најважнијих тема је кључ нашег опстанка. Превише смо се делили и свађали, од тога смо имали само штету. Сада је време за саборност, тако ће нас и други више ценити.”

Које би то данашње слабости републичког уређења могла да исправи монархија у Србији?

“Промена државног уређења је почетак промене једног ригидног и окошталог система вредности, који са малим варијацијама, живимо више од 70 година. То је и пречица која нас отвара према свету, јер неке од најутицајнијих земаља у свету су управо монархије. Чињеница је да је Србија република само последње 72 године, а те године су нам донеле мржњу, ратове, подељеност, беду и сиромаштво. Наравно, ни монархија није идеално решење, али она је у души и бићу нашег народа. Тако је било одувек, а ми ћемо дати све од себе да тако буде и у будућности.”

Шта конкретно значи парола "Хоћемо краља"?

“Ми се не залажемо за култ личности, чак ни када је у питању престолонаследник, за чији повратак се залажемо. Наш култ је идеја, јер у мору безидејности и краткорочних интереса, идеологија, тј. вера у циљ око којег смо се окупили, враћа нам наду да Србија поново може бити поштована и цењена као из времена када је била монархија. У сваком случају, следећи београдски избори ће бити прилика да бирачи први пут после 72 године заокруже листу на којој пише Краљевина Србија.”

 

Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.153.711 посета
Тренутно на сајту: 384 посетилац(a)