Календар за нову школску годину: Нема јесењег одмора 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Календар за нову школску годину: Нема јесењег одмора
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
23.08.2022 | 0 коментар(а)



Министарство просвете Србије објавило је школски календар за 2022/23. годину. Ученици основних школа,
Календар за нову школску годину: Нема јесењег одмора, Фото: ГЗС

односно они од првог до седмог разреда имаће 180 наставних дана, судећи према Календару, док ће школска година за десет дана бити краћа осмацима које чека завршни испит и који ће имати 170 наставних дана.

Како се види на поменутом Календару, прво полугодиште за основце почиње 1. септембра 2022. године, односно у четвртак, а завршава се у петак 30. децембра 2022. године.

Док ће септембар и октобар протећи без распуста и значајнијих дешавања, већ у новембру основце чека продужени викенд када ће се спојити државни празник 11. новембра са суботом и недељом. Разлика у односу на прошлу годину је та што ће ученици имати слободна три дана, док је прошле године у том периоду био јесењи распуст од девет дана.

Први већи одмор за ученике основних школа биће за време зимског распуста, односно, након завршетка првог полугодишта, а који ће званично почети у понедељак 31. децембра и трајаће све до 20. јануара 2023. године, односно петка.

Друго полугодиште ђацима од првог до осмог разреда почеће званично у понедељак 23. јануара, и завршиће се у уторак 6. јуна за осмаке, док ће се нижи разреди распустити доста касније – 20. јуна 2023. године.

Током другог полугодишта основци ће поново имати дужи распуст, и то пролећни, који ће идеуће године почети у понедељак 10. априла 2023. године, а завршиће се 8 дана касније, односно у уторак 18. априла.

Пробни заврши испит за осмаке идуће године одржаће се у петак 23. марта и у суботу 25. марта, док су коначни завршни испити планирани за среду 21. јун, четвртка 22. јун и петак 23. јуна 2023. током којих ће се, као и ове године, полагати тест из српског језика и књижевности, тест из математике и комбиновани тест, након чега их чека упис у средње школе.

Свечана додела ђачких књижица и сведочанстава, и у 2023. години одржаће се традиционално на Видовдан 28. јуна који 2023. године пада у среду, и то за ученике свих осам разреда основних школа.

Средњошколцима прво полугодиште, као и основцима почиње 1. септембра, и исто траје до 30. децембра. И они ће, као и ученици основних школа, тек у новембру отићи на продужени викенд, од 11. до 13. новембра, након чега више неће имати распусте када је прво полугодиште у питању.

Зимски распуст ће затим, средњошколцима почети, 31. децембра, док ће им, за разлику од основаца, трајати недељу дана краће, па ће се, уместо 20. завршити 13. јануара.

Друго полугодиште средњошколцима ће, следи потом, почети раније – у понедељак 16. јануара, и за ниже средњошколске разреде трајаће све до уторка 20. јуна 2023. године, док ће се за ученике 4. разреда гимназија завршити у уторак 23. маја, а за ученике трогодишњег или 4. разреда четворогодишњег образовања стручних школа у уторак 30. маја 2023.

Пролећни распуст биће идентичан као и за основце, и средњошколцима ће трајати осам дана, односно од 10. априла, па све до 18. тог месеца.

 

 

 

 

Блиц / ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.234.711 посета
Тренутно на сајту: 398 посетилац(a)