Reke se u Kosjeriću i Arilju vratile u korita, Požega u opasnosti od Moravice i Zapadne Morave 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Reke se u Kosjeriću i Arilju vratile u korita, Požega u opasnosti od Moravice i Zapadne Morave
Trenutno na sajtu: 414       |       Podeli:
17.06.2023 | 0 коментар(а)



Arilje / Kosjerić / Požega - Nakon nevremena koje je napravilo kastrofu na teritoriji opštne Kosjerić,



sada se sabira pričinjena šteta koja je ogromna. Prema rečima predsednik opštine, Žarka Đokića, voda je izvučena iz polavljenih kuća.

„Ono što je najvažnije jeste da se podivljale reke vraćaju u svoja korita. Oštećenje na mostu je sanirano i saobraćaj je pušten u oba smera. Međutim, mnogo puteva je uništeno, u nekoliko sela pokrenuta su klizišta, a preko 4.000 ljudi i dalje je bez vode za piće u kućama. Snabdevaju se preko dve autocisterne, koje su nam ustupili iz opština Požega i Arilje”, izjavio je za RINU Đokić.

Na teritoriji opštine Arilje zbog izlivanja reka i velikih poplava, juče je proglašena vanredna situacija.

„Kiša i dalje pada i to je ono što nas najviše brine. Za sada je situacija dosta mirnija nego juče, reke Moravica i Veliki Rzav su vraćene u svoja korita. Ali, u selima Radobuđa, Kruščica, Latvica i Dobrače pokrenuta su klizišta. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, činimo sve što je u našoj moći da se što pre saniraju posledice nevremena”, kazao je Predrag Maslar predsednik opštine Arilje.

Opština Požega još uvek je jedna od najugroženijih u Zapadnoj Srbiji, a najveći problem prave reke Moravica i Zapadna Morava čiji vodostaj je u porastu.

„U selu Gorobilje pod vodom je oko 15 domaćinstava, voda je presekla put u Prijanovićima tamo su poplavljene četiri kuće. Jedino što je dobro jeste što je reka Skrapež u svom koritu i od nje trenutno ne preti opasnot od izlivanja. Ekipe su na terenu i danonoćno rade na osposobljavanju puteva i pomažu u ugroženim domaćinstvima”, naglasio je Đorđe Nikitović predsednik opštine Požega.


RINA / GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


arilje kosjeric pozega reke poplava izlivanja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.315.200 посета
Тренутно на сајту: 415 посетилац(a)