Професор у пензији за четири године продао 8.000 књига на улици 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Професор у пензији за четири године продао 8.000 књига на улици
Trenutno na sajtu: 371       |       Podeli:
16.11.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Они који жуде за знањем не бирају ни место, а ни време како би купили књигу.
На његовој тезги могу се наћи ретки наслови и издања, фото: РИНА

Најбољи пример за то јесте ужички пензионер Станислав Тодоровић који већ четири пуне године на улици продаје књиге и солидно зарађује. Овај бивши професор књижевности цео живот свој провео је са књигом, тако зарадио пензију, а од ње и данас живи.

"Овим послом почео сам да се бавим сасвим случајно. Било је потребно у кратком року да скупим 1000 еура и онда сам се сетио да имам изузетно богату библиотеку кући и један њен део сам изнео напоље. Нико није очекивао да ће продаја тако добро да крене. Потребну своту зарадио сам за само неколико дана", изјавио је Станислав за РИНУ.

Након тога није желео да одустане, јер му је било драго што и кад је завршио свој радни стаж на овакав начин може да утиче на едукацију суграђана. Цане, како Ужичани најчешће зову овог професора, каже да је до сада продао 8.000 књига.

„Један човек сам је купио око 2000 наслова, има доста старијих, али не заостају ни млађи. Баш пре неки дан момак је из кола купио осам књига, што ме је пријатно изненадило јер ове млађе генерације све мање читају", каже Ужичанин.

Ипак није све тако идилично, нарочито кад се ради са народом, па тако и Цане памти велики број анегдота.

„Човек купио књигу, прочитао и враћа је на моју тезгу и каже није му се свидела и жели свој новац назад. Дешавало се понекад и да се ценкају за цену од само 100 динара, али све је то посао", искрен је Станислав.

Како се његов посао развијао контактирали су га и бројни издавачи па је своју понуду проширио. Још пре тога цене је прилагодио куповној моћи свих грађана, па вам је за његову књигу потребно од 50 до 2.000 динара. Оно што је јако важно јесте да овај Ужичанин поседује изузетна ретка и стара штива која се не могу пронаћи у књижарама ни библиотекама.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.503.264 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)