Можемо ли стати на пут вршњачком насиљу? 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Можемо ли стати на пут вршњачком насиљу?
Trenutno na sajtu: 378       |       Podeli:
03.11.2022 | 0 коментар(а)



Вршњачко насиље представља све већи проблем у друштву као и у основним и средњим школама широм Србије.



Да ли су друштвене мреже постакле децу и омладину на лошу међусобну комуникацију?

„Последњим протоколом за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања у образовно - васпитним установама насиље се дефинише као једном или више пута учињено вербално или невербално понашање према ученику који за последицу има угрожавање здравља ученика. Е сда веома често се бркају појмови па се за вршњачко насиље сматра само оно у школи, а то је погрешно, оно постоји и на спортским теренима на игралишту и улици. Има разна врста насиља од физичког, вербалног, сексуалног али примат данас је електронско или сајбер насиље”, рекла је педагог Сања Глишовић из Горњег Милановца.

Према њеним речима дете врло тешко може само да се избори са таквим насиљем и то су веома ретки случајеви. Дете се тада повлачи у себе и прибегава неким асоцијалним понашањима као што је бежање из школе.

„Родитељу су ту најбитнија карика зато треба што више да разговарају са својом децом, да буду укључени у њихов живот и да буду присутни да деца имају поверења да им се пожале ако имају проблем.”

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.711.209 посета
Тренутно на сајту: 379 посетилац(a)