Љубић контрира трендовима: 1 500 људи испратило тим у Српску лигу „Запад” – ФК Полету дупла круна, а наредне сезоне дерби са Борцем! 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Љубић контрира трендовима: 1 500 људи испратило тим у Српску лигу „Запад” – ФК Полету дупла круна, а наредне сезоне дерби са Борцем!
Trenutno na sajtu: 451       |       Podeli:
09.06.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Колико се фудбал воли на простору југозападне Шумадије и западне Србије сведочи пример новог српсколигаша

на „Западу”, фудбалског клуба Полет из Љубића.
И док много већи и познатији клубови, па и они највећи у земљи кубуре са посетама, где публика дође у тако малом броју да се некада не покрије ни пет одсто укупних капацитета стадиона, ФК Полет не да пркоси негативном тренду већ се обарају сви могући рекорди – меч у Љубићу против Слободе који је "вредео" пласмана у виши ранг завредео је такву пажњу да је стадион у северном Чачку био мали за све који су хтели да присуствују.
Наиме, капацитет од 700 гледалаца надмашен је дупло и кључну утакмицу својих изабраника гледало је чак 1500 људи!
Није ни да им "њихови" нису узвратили.
Ове године су освојили прво место у Западноморавској фудбалској зони чиме су и изборили пласман у Српску лигу, а поред тога у клупске витрине стигао је Куп западне Србије!
„Дупла круна, душа пуна", наводи за Глас западне Србије председник љубићког клуба Немања Савић и додаје:
„1500 људи на утакмици против Слободе, велика нам је сатисфакција за даље и убудуће. Имамо пристојан стадион и заиста верну публику. Освајачи Купа западне Србије смо, победници Западноморавске фудбалске зоне. Имамо пуно разлога за задовољство. Следеће године ћемо бити у Српској лиги и долазимо на место на којем заслужујемо да будемо, ако се имају у виду резултати последњих сезона", истиче Савић.
Као посебно важно, издвојио је играње дербија са Борцем из Чачка наредне године.
Чачак ће, иначе, бити једини град који ће имати два представника на српском "Западу" и биће више него занимљиво видети ко ће бити фудбалски успешнији, северни или јужни део града, Полет или Борац.
Нека посебна очекивања Савић нема, осим што жели да клуб којим руководи "зацари" у рангу српсколигаша.
„Немамо неких претераних амбиција, најважније нам је да будемо стабилни у такмичењу, ту желимо и да останемо и мислим да ту по свему и припадамо. Све друго би било неозбиљно да се тражи, барем за сада. Препустићемо се игри и желимо да уживамо", закључио је председник Полета из Љубића.
Клуб је основан још далеке 1937. године.
85 година постојања леп је јубилеј који је обележен са два трофеја, а уз тако верну публику какву мало ко у Србији има трајање је загарантовано!
ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.694.761 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)