Тадић: Ако се договоримо, наша колона ће бити најјача у опозицији 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Тадић: Ако се договоримо, наша колона ће бити најјача у опозицији
Trenutno na sajtu: 544       |       Podeli:
14.02.2022 | 0 коментар(а)



Лидер Социјалдемоктатске странке (СДС) Борис Тадић рекао је, поводом коментарисања председничких
Тадић: Понош није био само кадар ког сам подигао, већ и онај ког сам сменио, фото: ГЗС

кандидата на предстојећим председничким, парламентарним и локалним изборима, да ће СДС ће свакако или имати свог председничког кандидата, или ће подржати неког од кандидата.

“Одлуку ћу саопштити ускоро, а више пута сам рекао да је пресудна процена да ли други кандидати могу не само да победе, већ и да донесу стварне промене”, рекао је Тадић, а преноси Данас.

Како је истакао, поред тога, на његову одлуку утиче и процена колико својом кандидатуром може да допринесе доласку до другог круга.

“Након што је Ђиласов блок изашао са својим кандидатима, посебно забрињава чињеница што је европска, грађанска и лева опција у овом тренутку практично без кандидата. И та околност ће свакако утицати на моју одлуку”, рекао је Тадић.

Председничког кандидата једног дела опозиције испред “Уједињене Србије” је Здравко Понош, кога је Тадић 2006. године именовао за начелника Генералштаба Војске Србије. О односима са Поношем, Тадић је најпре истакао да као председник опозиционе странке, не би коментарисао друге опозиционе кандидате.

“Али за разлику од свих других, имам улогу и бившег председника државе, која собом носи другачију одговорност. Тако и у случају Поноша имам посебну одговорност да укажем на неке аспекте, поготово ако се тичу националне безбедности и највиших националних интереса. Он није био само кадар ког сам подигао, већ и кадар ког сам сменио. Ово није питање мишљења о појединцу лично, већ о његовим политичким делима и капацитетима. Као што сам рекао, постојали су разлози да га поставим на то место и да буде преко реда унапређен, али и још већи да буде смењен.

На питање и констатацију да је више пута спомињао “два кандидата који би били најбољи председнички кандидати опозиције”, али никада није саопштио њихова имена, бивши председник Србије је истако да суштина није у именима појединаца, већ у феномену да се у Србији за деценију није изградио лидер способан да се супротстави овој власти не само резултатом на изборима, већ и вредностима, знањем и принципима који доносе стварну промену.

“И у феномену да и они који би то можда и могли, не желе да улазе у политичко блато. А то блато је данас толико дубоко, да из личног искуства не бих могао мирне савести никога ни да наговарам на то”, рекао је Тадић.

Истакао је и ко би све могао да буде на СДС листи.

“Ових дана завршавамо разговоре са свим нашим потенцијалним коалиционим партнерима. Уколико постигнемо договоре, наша колона ће свакако бити најјача у опозицији и у погледу инфраструктуре и политички, јер ће то бити колона у којој сви недвосмислено деле исте јасне политичке и вредносне оријентације. Нова странка нам је свакако поуздан партнер у томе и са њом смо пре више месеци кренули да градимо платформу за ову колону”, закључио је Тадић.


Недељник / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BORIS TADIC IZBORI LISTA OPOZICIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.975.713 посета
Тренутно на сајту: 544 посетилац(a)