„Пажљивко” У Прибоју 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
„Пажљивко” У Прибоју
Trenutno na sajtu: 418       |       Podeli:
14.10.2022 | 0 коментар(а)



Прибој - Популарни „Пажљивко”, после две године паузе,због пандемије корона вируса,12.октобра,гостовао у Прибоју, где је у сали Дома културе,

за преко три стотине прибојских првака и предшколаца,са својим несташним другаром Стевицом,извео позоришну представу илити едукативну радионицу "Пажљивкова правила у саобраћају".

Паметни „Пажљивко” деци Прибоја још једном је,на њима прикладан начин,кроз игру и песму, демонстрирао правилно и безбедно понашање у саобраћају,зарад,пре свега, њихове безбедности.

Шта је лево,шта је десно шта је пешачки прелаз,како се безбедно прелази улица...,само су нека од питања, на која је "Пажљивко",каo одоговoрни учесник у саобраћају, давао тачне одговоре, а кад то његов несташни другар Стевица,није озбиљно схватао,"Пажљивко" је то и практично показивао на делу.

„Нама је брига за децу на првом месту.Ако и једно дете спасимо да се не повреди или настрада у саобраћају,ми смо испунили сврху постојања" - каже Драго Дробњаковић,председник Савета за безвбедност саобраћаја општине Прибој.

„Наш циљ је превентива, да се не би бавили последицама.Зато смо данас у Прибоју,као што ћемо бити у још 70 локалних самоуправа у Србији,да деца погледају ову представу и науче или се бар подсете основних правила у саобраћају", поручио је Младен Ковач,из Агенције за безбедност саобраћаја Србије.

Општински савет за безбедност саобраћаја прибојским првацима и предшколцима, поклонио је мајицу и ранац са ликом популарног "Пажљивка", а подсетимо, и једни и други, у нову школску годину, закораче са „Пажљивковим правилима у саобраћају” за прваке и „Бојанком” исте садржине за предшколце.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.217.878 посета
Тренутно на сајту: 419 посетилац(a)