Поруке изазвале тучу, повређени ђак хоспитализован 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Поруке изазвале тучу, повређени ђак хоспитализован
Trenutno na sajtu: 470       |       Podeli:
16.12.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Ученик трећег разреда нововарошке Гимназије „Пиво Караматијевић“ седамнаестогодишњи Ђ. М.

и даље се налази у ужичкој болници, где се опоравља од повреда задобијених после вршњачког насиља које се догодило у четвртак у школском дворишту када је на њега насрнуо матурант ове школе А. А. и задао му више удараца песницом у главу. Мајка повређеног дечака Олгица Минић каже да се њен син боље осећа, али и да још увек има амнезију, те да се ничег не сећа. Због инцидента који се догодио, у школи је покренут васпитно-дисциплински поступак против нападача.

Како сазнајемо, инцидент се догодио између трећег и четвртог часа у школском дворишту, када је А. А. пришао Ђ. М. и ударио га песницом у главу, после чега је младић пао на бетон. Убрзо су притрчали ђаци и професори, који су повређеном ученику прво указали помоћ, а затим позвали лекарску екипу, која је брзо стигла. Претпоставља се да би повод за напад могао да буду то што је Ђ. М. слао непримерене поруке сестри нападача.

Мајка дечака Ђ. М. каже да се њен син осећа боље, да прима терапију и да ће остати под будним оком лекара у болници.

"Хвала богу што се полако опоравља и враћа из амнезије, међутим, инцидента се још увек не сећа", тихим гласом каже мајка Олгица.

Директорка Бранка Ракоњац, фото: Новости/А. Ровчанин

Одмах пошто се десио немили догађај, представници гимназије су обавестили све надлежне институције и предузели све законом предвиђене мере, навела је директорка ове реномиране образовне установе Бранка Ракоњац.

"О догађују су обавештене све надлежне службе, од полиције до Министарства просвете и Центра за социјални рад. Обавиће се све неопходне процедуре", истиче, између осталог, директорка Ракоњац.

Иначе, како сазнајемо у Вишем јавном тужилаштву у Ужицу, које је надлежно за поступање у овом случају, нападач А. А. је приведен и саслушан и затражене су додатне изјаве и обавештења, на основу којих ће бити донета одлука о евентуалној кривичној пријави.

ПОЛИЦАЈАЦ

Школски полицајац који је задужен да се стара о безбедности ђака и јавном реду и миру у тренутку када се десио инцидент није био у дворишту школе. Како смо сазнали, поред ове школе, полицајац се стара и о безбедности у још неколико школа које се налазе у непосредној близини гимназије.

Новости/А. Ровчанин




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.530.731 посета
Тренутно на сајту: 471 посетилац(a)