Град Чачак доделио 390 бесплатних ауто седишта за прворођене бебе у 2019. години 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Град Чачак доделио 390 бесплатних ауто седишта за прворођене бебе у 2019. години
Trenutno na sajtu: 409       |       Podeli:
16.11.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Градска управа Чачка кроз средства Савета за Безбедност саобраћаја по други пут
Град Чачак доделио 390 бесплатних ауто седишта/ Фото: РИНА

омогућила је реализацију програма унапређења безбедности најмлађих у саобраћају кроз бесплатну доделу сигурносних ауто седишта за децу.

Седишта су намењена малишанима од девет до 36 килограма и 135 центиметара висине и задовољавају стандарде и директиве Европске комисије.
Уз пригодан програм и едукацију родитеља како правилно употребити седиште у Великој сали Дома културе данас је уручено 390 сигурносних седишта за прворођене бебе у овој години са територије града Чачка.

Први човек града Чачка Милун Тодоровић истакао да ће се пракса бесплатне поделе ауто седишта најмлађим суграђанима наставити и у будућности.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, Фото: РИНА

“И ове године настављамо активности везане за безбедност у саобраћају. За ову намену опредељено је 24 милиона динара из градског буџета за разне активности. Бесплатна подела седишта је једна од најважнијих активности која се односи на пасивну безбедност најмлађих суграђана”, казао је Тодоровић и додао да је прошле године подељено 350 оваквих седишта, а да је ове године тај број већи што је добро јер то значи да је рођено и више беба.

Председник Савета за безбедност града Чачка Александар Петронијевић је истакао да истраживања показују, да су деца која су правилно и безбедно везана у сигурносним седиштима, чак седам пута безбеднија од деце која седе невезана или су у мајчином крилу.

Председник Савета за безбедност града Чачка Александар Петронијевић, Фото: РИНА

“Узорци говоре да је због репресивних мера закона и мера полиције, степен коришћења сигурносних појасева на предњим седиштима задовољавајући, изнад 90 процената, док је степен коришћења сигурносних појасева на задњем седишту једноцифрен. Акције бесплатне поделе аутоседишта за децу у бројним локалним самоуправама, показују да са годинама значајно расте свест о безбедности најмлађих током вожње. Ниједан мајчински загрљај не може да заштити бебу као сигурносно седиште и то је доказано много пута, нажалост статистика је неумољива”, истакао је Петронијевић.

Члан савета за безбедност у саобраћају града Чачка Родољуб Скерлић казао је да се ауто седишта за децу монтирју на задње седиште аутомобила, и да одговарају европским стандардима, као и да на седиштима постоје подешивачи који се померају у односу на узраст.

Град Чачак доделио 390 бесплатних ауто седишта, Фото: РИНА

“Што се тиче осталих активности у току су превентивне акције, а нарочито је стављен акцент на школску популацију. Деци у предшколском узрасту и ученицима првог разреда основне школе биће додељени саобраћајни буквари, подељени су светлећи прслуци а биће организовани и едукативни састанци са ученицима основних и средњих школа о безбедности у саобраћају”, истакао је Скерлић и додао да су све активности у складу са Европском унијом чија стратегија захтева да нема повређене деце у саобраћају.


РИНА / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK AUTOSEDISTA DECA MILUN TODOROVIC BEZBEDNOST SAOBRACAJ

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.386.185 посета
Тренутно на сајту: 408 посетилац(a)