У чачанској болници смештено 139 ковид пацијената, преминула четири лица 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
У чачанској болници смештено 139 ковид пацијената, преминула четири лица
Trenutno na sajtu: 317       |       Podeli:
25.03.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Епидемиолошка ситуација на подручју Моравичког округа се одржава данима на једнаком нивоу,
Фото: ГЗС

кажу чланови Радног тима за праћење ширења вируса корона.

У чачанској Општој болници укупно смештено 139 ковид пацијената, један је прикључен на механичку вентилацију, док су од последица корона вируса преминула четири лица, троје из Чачка и једно из Ивањице.

У тој установи укупно је прегледано 127 пацијената, од којих је првих пргледа 79, отпуштено је осам, а примљено 15 болесника.

др Михаило Луковић, руководилац Радног тима за праћење ширења вируса корона, фото: ГЗС

„Када је у питању општа пракса, она није оптерћена како је то било у новембру и децембру. Што се тиче броја тражених прегледа PCR и на антиген на нивоу округа усталио се на 33, 31, 35%. У Горњем Милановцу је преко 50% позитивних, Ивањица око 30, 40%, док је Чачак на неких 20 и нешто одсто”, казао је др Михаило Луковић, руководилац Радног тима за праћење ширења вируса корона.

Др Луковић је истакао да када су у питању вртић „Мали Капетан” и Дом за старе у Качулицама, ситуација се смирује, инспекцијске службе раде својим током. Дата је сагласност за такмичење „Златни појас”, те да се по епидемиолошким мерама и условима које су прописане оно и одржи.

Процес вакцинације и ревакцинације тече уобичајеним током и по одређеном плану. Обављају се ревакцинације, а кад је ко и коју дозу примио, добија позив и долази на пунктове за имунизацију, у зависности од тога која је врста вакцине на реду.

др Александар Пајовић, директор Дома здравља, фото: ГЗС

„Закључно са 25. мартом комплетно вакцинисаних пређена је цифра од 14 000, а више од 21 000 је примило прву дозу. Може се рећи да ћемо за неко кратко време бити врло комфорно са око 22 000 вакцинисаних особа. С обзиром на то да је идеално да се вакцинише негде око 50%, ми смо за сада изнад републичког просека и оно што даје једну позитивну слику јесте веће интерсевање наших грађана. Јављају се и послодавци који желе да вакцинишу своје раднике, као и велике компаније”, објаснио је др Александар Пајовић, директор Дома здравља.

Он је додао да поново има најава да се вакцинишу грађани који нису пријављени, а и најаве су и нових вакцина различитих врста. Данас је почела и ревакцинација грађана који су вакцинисани у својим кућама, тај посао се ради у континуитету, иначе првом дозом на терену је вакцинисано више од 600 људи.

„Оно што је важно рећи, а то је да нежељених реакција на примљене вакцине скоро и да нема, те да приче друге врсте нису тачне. Јуче је у нашим амбулантама укупно прегледано 262, од којих је 105 прва прегледа. Што се тиче Дечијег и школског диспанзера, ту се јавља спорадичан број деце, у школском буде то по пар прегледа фебрилне деце у току дана, док је позитивне деце веома мали број, већи мало у у школским установама, али је занемарљив”, закључио је др Пајовић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radni tim cacak covid 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.022.635 посета
Тренутно на сајту: 318 посетилац(a)