Беглуци под водом, мештани огорчени, Зиндовић каже да су сами криви 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Беглуци под водом, мештани огорчени, Зиндовић каже да су сами криви
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
04.03.2020 | 2 коментар(а)



Пријепоље – Киша која од јуче пада на територији Пријепоља у насељу Беглуци мештанима је направила огромне проблеме.
Фото: РИНА

Вода се излила на улице и прети да уђе у куће. Немоћни мештани испред врата постављају џакове како би спречили да им домаћинства буду поплављена.

„Проблем је настао кад је рађена канализација на Сељашници и природни бедем је склоњен, а као заштита је постављена само обична земља. Ово је епилог свега тога, не можемо изаћи напоље од воде. Цело насеље би могло бити потопљено. Ми смо указивали да може доћи до овога”, рекао је Зехбија Чоловић, мештанин насеља Беглуци за РИНУ.

Овај проблем мештани пријепољског насеља имају већ читаву деценију, али ове године ситуација је најалармантнија.

„Шест домаћинстава је поплављено, никад пре вода није улазила у куће. Сада ће нам све отићи, дрва, угаљ и намештај. Не знамо шта да радимо, плашимо се да ће штета бити заиста огромна”, каже Разија Даутовић.

Поплављене Беглуке обишао је и председник општине Пријепоље, Драгољуб Зиндовић, који истиче да ће ускоро почети укорићавње реке Сељашнице, како се овакав сценарио више не би понављао.

„Највећи проблем праве објекти који су изграђени уз речно корито и они ће морати бити измештени кад се буде радило укорићавање. У току је пуњење џакова који ће бити допремљени мештанима како би се спречиле тешке последице, а биће укључне и пумпе да се извуче вода која се излила”, изјавио је Зиндовић.

Oн је казао да је већина објеката направљена без дозволе и да су на самој обали, међутим са друге стране, мештани истичу да су сви објекти легализовани и имају све потребне дозволе.

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BEGULCI POPLAVA PRIJEPOLJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • ×××

    Sve su celnici naprednjaka uradili za sebe,kroz kolovrat ne moze da se prodje od rupa i rugla od kruznog toka ..nadam se da ce dobiti zasluzeni broj glasova na iducim izborima jer su za 4 godine bili katastrofalni....
  • Pp

    Zindovic sebi uradio kanalizaciju i bas ga briga



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.123.720 посета
    Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)