У Гучи одржан стручни скуп научне јавности из области пољопривреде 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
У Гучи одржан стручни скуп научне јавности из области пољопривреде
Trenutno na sajtu: 728       |       Podeli:
15.10.2022 | 0 коментар(а)



Лучани - У петак 14.10.2022. године у згради Начелства у Гучи је одражан скуп научне јавности из области пољопривреде.

Тема скупа је била иновативне методе и приступи у гајењу биљака на подручју Драгачева, са освртом на поправљање квалитета земљишта и исхране биљака.

Своја дугогодишња искуства из праксе и рад на овој проблематици изнео је Др Стево Бабић из Виче, презентујући свој научно-истраживачки рад под називом- „Одређивање оптималне вредности садржаја минералног азота у земљишту на крају сушног периода године, поступак одређивања и његова примена”

Скуп је организовала Општина Лучани, а скупу су присуствовали еминентни стручњаци из ове области, професори са Пољопривредног факултета из Чачка и Београда, као и група младих агронома који се баве производњом и применом стечених знања у пракси.

Присутне је у име Општине Лучани поздравио Милош Јовичић, Заменик председника општине.

”Овај датум није случајно изабран, с обзиром да је на данашњи дан пре 61 годину почео Драгачевски сабор трубача. Велика је част бити домаћин једног оваквог скупа.Хвала свима који су узели учешће. То су професори са пољопривредних факултета и стручњаци из области пољопривреде, пореклом Драгачевци,или су неки део свог радног века везали за Драгачево. Надам се да ће ово постати традиција,и да ћемо се и убудуће окупљати,са неким новим идејама из разних области. Утисци и закључци су најпозитивнији”, рекао је Јовичић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LUCANI GUCA POLJOPRIVREDA NAUCNI SKUP DRAGACEVO

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.620.643 посета
Тренутно на сајту: 729 посетилац(a)