Од њихове дедовине остало је само згариште, почела сезона шумских пожара, ватрогасци у приправности 24 сата 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Од њихове дедовине остало је само згариште, почела сезона шумских пожара, ватрогасци у приправности 24 сата
Trenutno na sajtu: 372       |       Podeli:
24.07.2022 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - У великом пожару који је избио у засеоку Јеличићи на Заовинама потпуно је изгорео један стамбени и неколико помоћних објеката.
Фото: РИНА

Причињена је велика материјална штета, али оно што је најважније да није било настадалих и повређених лица. 

"Ти објекти припадају породици која је овде рођена, али живе у Београду. Често овде долазе и проводе време, али сада им је ватра све однела. Од њиховог огњишта и дедовине сада је остало само згариште", каже за РИНУ мештанин Заовина. 

Ватру су прво угледале комшије и двојица мештана су на време пријавила пожар, па су ватрогасне екипе ипак успеле да локализују ватру која је претила да се прошири на оближњу шуму. 

"Борба је потрајала, јер је терен изузетно непристипучан, а ватра се брзо ширила услед високих температура и ветра који је јако дувао. Оно што је допринело томе да изгори цео објекат је то што је дрвени и на жалост изгорео је до темеља", нагласио је Саша Цицварић начелник Одељења за ванредне ситуације у Ужицу. 

Он додаје да су успели да пошаљу све расположиве јединице на ову неприступачну локацију. Како је у питању огроман шумски комплекс, агангажоване су колеге не само из Ужица, већ из Чајетине, са Мокре Горе и Бајине Баште.

"Имали смо ту срећу да смо са зановљеним возним парком, па камиони имају сву могућу опрему. Од напртњача, теренских возила која на себи имају пумпе високог притиска. Почела је сезона шумских пожара коју смо дочекали потпуно спремни. Уз савремену опрему и храбре момке који су обучени да делују у оваквим екстремним условима грађани немају разлога за страх", наглашава Цицварић. 

Ипак, још једном апелује на све грађане да воде рачуна и поштују прописе. Строго је забрањено паљење било какве ватре на отвореном простору, јер ситница је довољна да дође до катастрофе. 

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Pozar bajina basta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.475.280 посета
Тренутно на сајту: 372 посетилац(a)