Талентовани ученици Техничке школе показали своју креативност 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Талентовани ученици Техничке школе показали своју креативност
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
10.05.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - У холу чачанског Дома културе отворена је 16. годишња изложба радова ученика
Изложба Техничке школе у Дому културе, фото:ГЗС

Техничке школе. Посетиоци имају прилику да се упознају са најуспешнијим ученичким радовима насталим у току ове школске године. А имају чиме и да се похвале

Са бројних такмичења нихови ученици враћали су се са наградама и признањима.

Матурант Данијел Благојевић за фотографију “Свако дрво је важно “, награђен је на конкурсу Европски дневник. Фотографијом се бави три године, а осећај за простор, детаље и кадрирање учи и на смеру архитектонски техничар.

"Одувек су ме занимали фотографија и уметност. Волим да сликам облаке и небо, а на овј фотографији која је настала једног јутра у Амстердаму, ухватио сам лепо и маглу и једно дрво. Све се добро уклопило, а одговорило је и еколошкој теми конкурса ", рекао је Данијел.

И Жељко Зекавичић и Михаило Главоњић, ученици првог разреда на смеру електротехничар информационих технологија, осветлали су образ школе. Њихов филм о очувању животне средине награђен је на државном такмичењу из мултимедијалних презентација.

"Ми смо кроз један скеч покушали да дочарамо како ће изгледати наша планета за 30 година ако наставимо да загађујемо природу. Све почиње од једног омота за чоколаду који незаинтересовано бацимо, али он нам се ипак врати, као смеће на дивљој депонији", каше Жељко.

Ови радови као и цртежи, пројекти и макете, који су приказани на изложби у Дому културе, резултат су креативности ученика, тимског рада и жеље да се стечена знања представе на најбољи начин. Снежана Маријановић професорка на грађевинском смеру, истиче да се ученици и професори труде да сваке године Чачанима представе најбоље радове.

"Желимо да покажемо шта су све наши ученици научили ове године. То је и нама јако занимљиво, да видимо како се мења ниво њиховог знања и профил интересовања. Све више имамо дигиталне уметности, све мање ручних цртежа. Сваке године уписујемо дивну децу, а школу смо осавременили обнављањем опреме и новим кабинетима", рекла је професорка и архитекта Снежана Маријановић.

 

Од макета објеката традиционалног стила до модерне архитектуре, ништа није страно вредним рукама чачанских средњошколаца. Многи од њих определиће се за студије архитектуре, машинства или грађевине.

"Ова изложба резултат је нашег рада , труда и ентузијазма, који покушавамо да показемо кроз радове. Желимо да покажемо да Чачак има младе људе који имају перспективу и желе да се у нечему остваре", рекао је Владимир Бошковић, матурант Техничке школе, који жели да  школовање наставити на Архитектонском факултету.

Добар почетак за средњошколце којима су многи путеви отворени, а за Чачак би било добро да се неки од њих тим путем и врате у родни град. Изложба радова у холу Дома културе биће отворена до 17. маја.

 

РИНА/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.359.690 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)