Предавање професора Владимира Димитријевића на платоу испред Храма Преображења Господњег 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Предавање професора Владимира Димитријевића на платоу испред Храма Преображења Господњег
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
21.08.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - У оквиру „Златиборског културног лета", 20. августа са почетком у 19 часова, на платоу, испред Храма Преображења Господњег,

Владимир Димитријевић, професор књижевности одржао је тумачење књиге
„Хришћанство и сексуална револуција".

На почетку вечери професор је истакао значај породице речима да је човек без породице потпуно незаштићен, као и да је она основа сваког друштва. Главни циљ предавања јесте да објасни шта се дешава у савременом свету, као и да је једини спас обнова породичног морала.

Сексуални промискуитет, брачно неверство и порнографија доводе до ширења полно преносивих болести, развода и разградње породице, а то значи нестанак грађанских врлина, пад нивоа образовања, а пораст криминала, отуђења и самоубистава међу младима. Да би се обновило друштво, неопходна је обнова истинске љубави, родитељства и породичности.

Фото: ТО Златибор

Владимир Димитријевић рођен је 1969. године у Чачку, где је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је на групи за Српски језик и књижевност са општом књижевношћу Филолошког факултета Универзитета у Београду 1994. године а магистрирао на Катедри за српску књижевност 20. века 2010. године. Докторирао је 2016. године, ца радом под насловом „Владимир Вујић као књижевник, критичар и полемичар у контексту књижевних процеса између два светска рата".

Беседа професора Владимира Димитријевића као и претходна гостовања која су се овог лета одвијала сваког петка у порти Храма Преображења Господњег сведоче о томе да је Златибор место културног, духовног и интелектуалног уздизања.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


predavanje hram zlatibor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.777.969 посета
Тренутно на сајту: 439 посетилац(a)