Јели Суруџић извршитељи узимају сваки динар, градски челници решени да помогну јер је својим делом задужила бројне генерације Чачана 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Јели Суруџић извршитељи узимају сваки динар, градски челници решени да помогну јер је својим делом задужила бројне генерације Чачана
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
19.04.2022 | 2 коментар(а)



Чачак - Јела Суруџић (90) задужила је својим делом бројне генерације Чачана који су одрастали



у вртићима који су грађени док је она била на челу Предшколске установе. За време њеног директоровања изграђено је чак 10 вртића и два дечија одмаралишта и слободно се може рећи да је највећи део свога живота посветила деци.

Као један од највећих прегалаца града на Морави Јела Суруџић одликована је највећим републичким и градским признањима, а пре осам година одлучила је да изда књигу о времену када се радило и градило. Али, књига под називом „Зубља која зрачи” коју је приредио Вучко Грујовић, уместо да буде траг у вечности за Јелу је постала камен око врата.

Наиме, аутор књиге је против Јеле Суруџић повео судски спор јер му она наводно није исплатила цео хонорар. На жалост она је овај спор изгубила, а да би трошкови и потраживања били намирени у целу ову причу умешали су се и извршитељи.

Са свих расположивих рачуна Јели су одједном скинута сва средства иако је наплата требало да се врши путем узимања трећине пензије.

Јела је практично остављена без средстава за живот и практично преживљава од помоћи добрих људи који никада нису заборавили шта је све ова вредна жена урадила и оставила иза себе.

Ипак, да се свако добро у животу добрим враћа, потврђује и решеност градског руководства да нађе начин како би Јели помогли да се реши дугова, а верујемо да ће се у ову акцију укључити и бројни Чачани који су безбрижно одрастали у вртићима и одмаралиштима који су изграђени захваљујући неисцрпној енергији и љубави управо Јеле Суруџић.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


JELA SURUDZIC POMOC GRAD IZVRSITELJI CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • rade

    jel ono koji du nepošteni prems nekome kome diguju psre postaju heroji,o čem bivs u ovoj zemlji
  • Bici

    Pozdrav za gospodju Jelu.Sraman cin,prvo za autora i utuzenja od strane istog.Ovakvo delo je trebao objaviti bez ikakve nadoknade.Bio bi veliki covek Ovako ...A tek izvrsitelj,dno,dna.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.391.823 посета
    Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)