Ротациони паркинг сервис и савремене машине из Чачка на руском тржишту 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Ротациони паркинг сервис и савремене машине из Чачка на руском тржишту
Trenutno na sajtu: 488       |       Podeli:
13.04.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Иновативне компаније из Чачка осветлале су образ града на Морави, али и читаве Србије на Међународном сајму иновација одржаном
Млади иноватор Бранимир Плазинић власник компаније „Плазматех", фото: РИНА

крајем марта у Москви. Да наша земља иде у раме уз раме са светски признатим именима у свету технологије показује и „Плазметех“ чији менаџмент се из главног града Русије вратио са пет златних медаља и шест плакета.

„Представљали смо иновативна решења и технологије, а стручна међународна комисија оцењивала је ниво иновативности компанија. Пред њих смо изашли са ротационим паркинг системом, као и машине за производњу плоча од еколошких материјала. Задовољни смо оним што смо показали, а у прилог томе иде и чињеница да је на наш штанд увек био пун. Склопили смо конткате са озбиљним клијентима, па је могуће пословање на новом руском тржишту“, рекао је за РИНУ Бранимир Плазинић, власник компаније „Плазматех“.

Ротациони паркинг систем решење је за велики проблем који се се због повећања броја возила јавља у Чачку. Бранимиров пројекат подржан је од стране Града и Чачани ће бити једини на Балкану имати свој паметни паркинг сервис.

„То је аутоматски ситем за паркирање са вертикалним преносом кола. На два паркинг места може стати два ова система, што значи да уместо два може бити безбедно паркирано десет пута више аутомобила, што ће много олакшати грађанима. Кола се увек паркирају на почетну доњу позицију, а затим притиском на дугме или слањем поруке ваш ауто се издиже изнад и тако је са сваким следећим. Ако желите да испаркирате своје возило, такође поруком га одаберете и кружно оно дође поново на почетну позицију за испаркиравање", рекао је Бранимир.

Осим ове, награде у Москви освојила је и компанија „Натура Еко“, а обе послују уз подршку Научно технолошког парка у Чачку, који је отворен прошле године. Својим резултатима дају подстрек и осталим чланицама, да је успех могућ и на светском нивоу.

„Сајам `Архимед` у Москви подржавају еминтене међународне организације, Савезна служба за интелектуално власништво, Влада Москве, Министарство одбране Руске Федерације, државни и приватни универзитети... и зато је овај успех чачанских компанија јако важан. Њихови резултати су на најбољи могући начин представљени и ван граница наше земље, а самим тим отворене су им и нове могућности пословања. Оснивачи ових иновативних компанија су млади људи, а Научно технолошки парк у Чачку показао се као добра платформа за њихов даљи развој“, изјавио је Мирко Пешић в.д. директора НТП у Чачку.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


rusija mladi inovatori cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.978.090 посета
Тренутно на сајту: 488 посетилац(a)