Jednokratna pomoć prijepoljskim porodiljama povećana za preko 100 odsto 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Jednokratna pomoć prijepoljskim porodiljama povećana za preko 100 odsto
Trenutno na sajtu: 573       |       Podeli:
12.04.2024 | 0 коментар(а)



Prijepolje –  Na danas održanoj sednici Opštinskog veća opštine Prijepolje kao glavna tačka o



kojoj su većnici doneli odluku, izdvaja se povećanje jednokratnih davanja porodiljama sa prebivalištem na teritoriji ove opštine.

„Najznačajnija i najbitnija odluka jeste odluka o dodeli jednokratne pomoći porodiljama koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Prijepolje. Ova odluka predviđa ono što smo negde i najavljivali da će se iznos porodiljama povećati, a taj iznos će važiti od 1.1. 2024. godine i iznosiće 45.000 dinara umesto dosadašnjih 20.000. Mislim da je to zaista mali iznos. Još jednu novinu smo uveli, a to je da će prvorođeno dete u novoj godini dobiti prosečnu neto zaradu u Republici Srbiji. Trenutno to je iznos između 60.000 i 70.000 dinara ali to je promenljivo i nadamo se da će da raste”, rekao je predsednik opštine Prijepolje, Drago Popadić i pojasnio da će majke, koje su se porodile u periodu od prvog januara do donošenja ove odluke, naknadno dobiti dodatnih 25.000 dinara.

„Porodilje koje su već ostvarile pravo na 20.000 dinara neće imati potrebu da se dodatno prijvaljuju nego ćemo mi, po službenoj dužnosti svima isplatiti tih dodatnih 25.000”, istakao je Popadić.

Na dnevnom redu koji se našao pred prijepoljskim većnicima bili su i izveštaji javnih preduzeća koja posluju na teritoriji ove opštine.

„Prema sugestijama od prethodne godine, izveštaji su sada malo pregledniji i dostupniji. Mislim da su svi u svojim izveštajima taksativno navel ii finansijski deo. Vidimo napredak ali najveći napredak ćemo videti kada se svi članovi veća koji su zaduženi za pojedine oblasti budu bavili planovima i programima javnih preduzeća. Kada budemo imali dobre i jasne planove i programe, onda će i izveštaji moraju biti bolji”, kaže predsednik ove limske opštine.

Sredstva koja su donirana opštini Prijepolje za izvođenje infrasktrukturnih projekata neće više stajati u opštinskoj kasi već će se, odlukom Opštinskog veća krenuti sa njihovim ulaganjem u one projekte za koje su prvobitno i namenjena.

„Mi u Prijepolju smo navikli da sredstva koja dobijemo stoje u budžetu. Tu stvar menjamo i krenuli smo sa trošenjem i tih ali i naših sredstava. Danas smo doneli odluku da odredimo deo sredstava kojima ćemo finansirati blok stadion u iznosu od dvadeset i nekog miliona dinara. Takođe, još iz 2021. godine stoje sredstva za Eko park Ravne. To je poslednja, treća faza izgradnje Eko parka Ravne. Iznos od sedam miliona dinara koje smo dobili od Ministarstva zaštite životne sredine, milion je bilo opredeljeno za projektno tehničku dokumentaciju, a ostalih šest miliona i naše učešće od 1,7 miliona ide za izvođenje radova i nadam se da ćemo već sledeće sedmice imati nabavku za Eko park Ravne, za stazu pored Mileševke i za još neke sitnije projekte”, kazao je Popadić.

On je dodao da će sledeće sedmice biti raspisana javna nabavka za izvođenje radova u vrednosti od preko 100 miliona dinara, što, prema njegovim rečima, Prijepolje nije zapamtilo da se desilo ni za godinu dana, a ne samo u jednoj sedmici.

 

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI PRIJEPOLJE VECE DRAGO POPADIC EKO PARK PORODILJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.636.271 посета
Тренутно на сајту: 574 посетилац(a)