Meštani MZ Loznica pune džakove peskom u strahu od novih poplava 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Meštani MZ Loznica pune džakove peskom u strahu od novih poplava
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
14.06.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Meštani jednog dela čačanskog naselja Loznica organizovali su punjenje džakova peskom kako bi



svoja domaćinstva spasili ponovonog potapanja ukoliko dođe do novog izlivanja Lozničke reke. Njih desetak grade odbrambene zidove od džakova na mestu gde se u ponedeljak, po drugi put u poslednje tri sedmice, zbog neadekvatno napravljenog prelaza reka izlila.

Foto: GZS

„Mi negde od sedam časova punimo džakove, ali nam je u jednom trenutku nestalo peska pa smo čekali da stigne. Jutros su dolazili iz opštine, obišli su teren.

Našu ulicu je još 2018. godine oštetila poplava i do sada nije ništa rešeno. Tada je pukla i cev od gasa koju je poslednja poplava otkopala i sada stoji tako na otvorenom”, rekao je Đorđe Šijak u čijem je dvorištu u ponedeljak visina vode iznosila preko 40 centimetara.

Foto: GZS

JKP „Gradsko zelenilo” ustupilo je kamion kojim je dovezena nova tura peska, kako bi okupljeni meštani mogli da nastave svoju akciju.

 

Odbrana od poplava u MZ Loznica, Foto: GZS

„Danas su nam doterali dva i po kubika peska i doneli džakove. Međutim, nestalno nam je peska pa smo onda išli od jednog do drugog tražili pesak da možemo da završimo posao. Izašao nam je u susret jedan komšija koji ima građevinsku firmu, dao nam je pesak”, kazao je Sreto Gemaljević.

U ovom delu MZ Loznica poslednje izlivanje Lozničke reke potopilo je desetak dvorišta, a voda je ušla i u jedan automobil.

„U moje dvorište je ponovo ušla voda sa obe strane, i sa ulice ali i sa zadnje strane, kroz komšijino dvorište. Voda je ušla i u podrum i u garažu.

Sada pokušavamo da, ukoliko dođe do izlivanja, vodu ovde zaustavimo kako ne bi ponovo došla do dvorišta”, rekao je Aleksandar Kiković, jedan od meštana koji je večeras aktivan u akciji punjenja džakova.

Inače, Lozniča reka usled obilnih padavina koje u poslednje vreme pogađaju zapadnu Srbiju od 2. maja izlila se tri puta, a najveću štetu izazvala je poslednjeg ponedeljka, kada je ponovo došlo do začepljenja nepropisno napravljenih prelaza, zbog ogromne količine đubreta, blata i drvnog otpada koji nije mogao proći cevima neodgovarajućeg obima.

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK ODBRANA POPLAVE LOZNICA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.344.343 посета
Тренутно на сајту: 476 посетилац(a)