Za subvencije poljoprivrednicima 45 miliona dinara 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Za subvencije poljoprivrednicima 45 miliona dinara
Trenutno na sajtu: 567       |       Podeli:
16.05.2023 | 0 коментар(а)



Užice - I ove godine poljoprivredni proizvođači sa područja grada Užica mogu da računaju



na podršku u razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje. Za tu namenu opredeljena su sredstva u iznosu od 45 miliona dinara za direktne subvencije i još tri miliona dinara za subvencije u okviru novoosnovanog Fonda za razvoj poljoprivrede.

Kako je saopštio član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu Slobodan Kuzmanović, za podršku merama razvoja i unapređenja poljoprivredne proizvodnje na području grada Užica opredeljeno je osam miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu.

“10. maja, Javni poziv upućen je ka proizvođačima i do danas je podneto više od 200 zahteva. Kao i prethodnih godina najveće interesovanje vlada za nabavku poljoprivredne mehanizacije. Pored toga merama je obuhvaćena i nabavka stočnih grla, sistema za zalivanje i zasenjivanje, plastenika, sadnica, laktofriza. Podržavamo i nabavku sertifikovanog materijala u oblasti organske proizvodnje i neophodnih sertifikata. Povećani su i limiti, tako da je sada limit 360 hiljada dinara po svim merama. To znači da poljoprivredni proizvođači mogu konkurisati po više mera ali maksimalni povraćaj iznosi 360 hiljada dinara”.

 

Kuzmanović naglašava i da je osnovni uslov kao i do sada registrovano komercijalno poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu, prebivalište i parcela vlasnika na području grada Užica i dodaje da novca ima dovoljno za sve koji su zainteresovani. On je ovom prilikom pozvao poljoprivredne proizvođače koji su zainteresovani za posetu Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu da se prijave za besplatan prevoz koji organizuje Grad u utorak 23. maja. Prijavljivanje se vrši u Odseku za poljoprivredu, kancelarija broj 28.

 

 

 

GZS / Grad Užice

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.758.334 посета
Тренутно на сајту: 568 посетилац(a)