Medicinska oprema vrednosti oko tri miliona dinara donirana Domu zdravlja „Sveti Đorđe“ u Topoli 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Medicinska oprema vrednosti oko tri miliona dinara donirana Domu zdravlja „Sveti Đorđe“ u Topoli
Trenutno na sajtu: 408       |       Podeli:
24.03.2024 | 0 коментар(а)



Topola - Dom zdravlja „Sveti Đorđe“ u Topoli bogatiji je za medicinsku opremu vrednosti od preko tri miliona dinara koja je
Foto: TopPres

stigla od Srpsko američkog društva.

„Udruženje funkcioniše desetak godina, uradili smo oko 50 donacija, u Srbiji, Republici Srpskoj i na Kosovu. Donirali smo opreme i građevinskih radova preko milion američkih dolara. Od jutros smo na terenu, bili smo u Požezi, Guči i završili obilazak u Topoli. Ovde smo sa donacijom počeli sredinom prošle godine, kada smo došli videli smo da dosta toga treba i evo sada je situacija znatno bolja“, izjavio je za TopPres Zoran Mladenović, potpredsednik Srpsko američke asocijacije.Direktorka Doma zdravlja „Sveti Đorđe“ u Topoli doktorka Valentina Pajić iskazala je zahvalnost na ovako vrednoj donaciji koja će značajno unaprediti rad ove zdravstvene ustanove.

„Od 1914. godine, od kada postoji Dom zdravlja mi nismo imali autoklav, aparat izuzetne vrednosti niti tu vrstu usluge da priuštimo našim pacijentima. Donatorima Srpskog američkog društva (SAMA) beskrajno smo zahvalni jer su prepoznali potrebu da jedna manja ustanova ima opremu koja je neophodna za pružanje adekvatne zdravstvene zaštite. Vrednost autoklava je preko milion dinara i mi to nismo mogli da izdvojimo. Zahvalila bih se i lokalnoj samoupravi koja nam pomaže, očekujemo jednu stomatološku stolicu koja će nam dosta značiti. Što se tiče naših donatora mi nastavljamo pregovore i saradnju i nadam se da će sledeće što ćemo uraditi biti gasifikacija zdravstvene stanice u Trnavi“, rekla je doktorka Valentina Pajić, direktorka Doma zdravlja .Vrednost donacije je oko tri miliona dinara a celokupna donacija obuhvatila je više medicinskih aparata.

„Naš rad na ovom projektu je počeo u junu prošle godine, danas je isporučen poslednji aparat i doprineće boljoj zdravstvenoj zaštiti svih pacijenata. Dobili smo autoklav od 80 litara. mindrej ultrazvuk sa svim sondama, pet EKG aparata dvanestokanalnih i jedan aparat trokanalni, deset aparata za merenje pritiska“, rekla je Sanja Petrović, glavna sestra Doma zdravlja.Prvi čovek opštine Topola iskazao je zahvalnost donatorima ali i zaposlenima u ovoj ustanovi koji svakodnevno brinu o svojim pacijentima i trude se da unaprede uslove rada.

GZS/ TopPres




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.321.280 посета
Тренутно на сајту: 409 посетилац(a)