Марш за Алеп прошао и кроз Чачак 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito, sa temperaturama do 24              Održana tribina naprednjaka u Donjoj Trepči             

 
Марш за Алеп прошао и кроз Чачак
Trenutno na sajtu: 217       |       Podeli:
05.04.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Неколико хиљада људи започело је марш од Берлина до Сирије апелујући на тај начин да се окончају борбе у тој земљи, а на том путу нашли су се Ужице и Чачак.

Пољакиња Ана и Бразилац Едгард били су гости у Дневнику западне Србије

“Већ дуже време гледам шта се дешава у Сирији. Била сам све више узнемирена и нисам могла да седим кући не радећи ништа. Снимила сам видео на коме сам објавила да крећем у Сирију. Људи су почели да ми се придружују и да ме подржавају у овој мисији”, истиче организаторка марша за Алеп, Ана Албот.

Она каже да су кренули у супротом правцу у односу на избеглице јер су на тај начи желели да пошаљу поруку.

“Они иду из Сирије у Немачку ми смо кренули из Немачке у Сирију то је нешто симболично, а посебно дирљиво када сретнете Сиријце на путу који вам се захваљују јер ми имамо заједнички циљ а то је мир у Сирији”, каже Албот.

У последњих сто дана њима се придружило 3000 људи из 27 држава. Иако је пут тежак посебно током хладних дана они су ипак срећни колико ова мисија доноси доброг Сирјцима који добијају поруку да нису сами.

Едгард, адвокат из Бразила када је чуо за овакву трагедију решио је да се и он придружи маршу за Алеп.

“Верујем у ову акцију. Марш је мењао историју и знам да може променити и ову ситуацији. Зато сам ту. Придружио сам се Ани у Бечу и до сада пешачимо заједно. Тек смо на пола пута остаје још оволико”, рекао је Едгард.

Шетњом желе да поруче свим људима који их гледају али и политичарима који су укључени у тај конфликт да се не слажу са тим и да је што пре неопходно да се та ситуација реши.

“Што више људи привучемо то ћемо имати већу снагу”, каже Ана.

 

Глас западне Србије




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.192.708 посета
Тренутно на сајту: 218 посетилац(a)