За очување земљишта на Тари 7, 5 милиона од Министарства за заштиту животне средине 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
За очување земљишта на Тари 7, 5 милиона од Министарства за заштиту животне средине
Trenutno na sajtu: 321       |       Podeli:
13.07.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Заменик градоначелника Ужица Драгољуб Стојадиновић потписао је са министарком

заштите животне средине Иреном Вујовић уговор о суфинансирању реализације пројекта заштите и очувања земљишта као природног ресурса на Тари, за шта ће Град Ужице из буџета министарства добити 7,5 милиона динара.

Ужице је једна од 43 локалне самоуправе у којима ће бити суфинансирани еколошки пројекти за које је Министарство за заштиту животне средине определило 333 милиона динара, наводи се на сајту града Ужица.

„Овом приликом желим да похвалим градове и оптштине за квалитетно припремљене пројекте чија ће реализација омогућити бољи живот грађанима. Средства која додељујемо намењена су за санацију локација на којима су некада биле депоније, ерозивног земљишта, одрона, клизишта. Циљ нам је да на месту девастираног земљишта буду изграђени еко паркови и зелени простори које ће грађани моћи да користе”, истакла је после потписивања уговора министарка Ирена Вујовић.

У реaлизацији пројекта изградње еколошког парка на Тари, Град Ужице учествује са око 3,2 милиона динара тако да је укупна вредност пројекта више од 10 милиона динара.

Нредних дана очекује се расписивање тендера за избор извођача а уговором је предвиђено да пројекат буде реализован до 30. новембра ове године.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice zemljiste zastita ministarstvo irena vujovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.490.122 посета
Тренутно на сајту: 322 посетилац(a)