Они су тинејџери који не иду у кафиће, на журке, њихов живот потпуно је другачији 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Они су тинејџери који не иду у кафиће, на журке, њихов живот потпуно је другачији
Trenutno na sajtu: 383       |       Podeli:
23.12.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица - Многима ће ова прича звучати нестварно јер не прати трендове одрастања тинејџера

у Србији. Када неко има дванаест или четрнаест година подразумева се да након школе иде у играоницу, свати у кафић на пиће, организује са другарима журку или неки други вид забаве у слободно време.

Милица(14) и Милан(12) Лазовић из ивањичког села Осоница одрастају другачије, без свих ’’благодети’’ савременог доба и кажу апсолутно ништа од тога им не недостаје. Насмејана, задовољна и вредна деца не маштају о изласцима у кафиће већ о томе како да помогну родитељима у свакодневним пословима. Након школе и урађених домаћих задатака Милица помаже мами у кућним пословима а Милан је тати десна рука.

"Научила сам да умесим питу, спремим колаче, помогнем мами око свих послова. Нико ме не тера да то радим али волим да у слободно време будем корисна. Одличан сам ђак и након средње школе желим да упишем политичке науке, привлачи ме да се озбиљно бавим политиком , сматрам да ћу на тај начин моћи да помогнем људима и учиним нешто добро. Сањам да постанем председник Србије", прича Милица која поред свих обавеза стиже и да прави разне украсе и свечане честитке за хуманитарни новогодишњи вашар.

Родитељи кажу да је Милица тек научила избројати до шест а већ је сама брала по десет гајбица малина. А Милан уме чак и трактор да вози.

"Стално сам био са оцем док је превозио малине, држао ме у крилу и учио како се мењају брзине. Заволео сам то, гледам по интернету аутомобиле, камионе…Ево већ две године знам да возим трактор а прошле сам превозио малине до откупног места. Наравно да је тата увек ту, да ме контролише, саветује и научи. Када је он лети ради у шуми, ја се трудим да обавим што више ’’мушких’’ послова и помогнем сестри и мајци", прича Милан.


Живот на селу није лак, али његова лепота крије се у истинским вредностима на којима почива породица.

 

ГЗС / Инфо лига




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica osonica deca zivot selo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.580.841 посета
Тренутно на сајту: 381 посетилац(a)