Недовољно професионалних управника, у једном броју зграда ускоро принудна управа 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Недовољно професионалних управника, у једном броју зграда ускоро принудна управа
Trenutno na sajtu: 344       |       Podeli:
10.01.2018 | 0 коментар(а)



Чачак, Ужице - Широм Србије до сада је оспособљено око 350 професионалних управника, што је и даље недовољно.

И док је пракса професионалних управника најбоље заживела у Новом Саду, у Крушевцу не постоји ниједан управник. На подручју Чачка постоји пет професионалних управника, а у девет градова и општина Златиборског округа обуку је прошло тек десетак особа, највише из Ужица.

Добра вест је да се обуке стално одржавају, па се број константно повећава.

Фото: Глас западне Србије

"Од око 500 зграда на подручју Чачка, до сада је регистровано око 30 одсто. Од тог броја у око 11 одсто су ангажовани професионални управници. Наредих дана би локална самоуправа требало да поставља принудну управу за зграде које се нису регистровале и које нису одабрале комшију за председника станара или професионалног управника", рекао је за Глас западне Србије професионални управник из Чачка, Драган Ерић.

Драган Ерић, фото: Глас западне Србије

Он сматра да цео процес иде спорим током због тога што су грађани лоше информисани, али и због тога што су незаинтересовани.

"Очекујемо да ће интересовање бити веће почетком године. Мали је број нас да би смо покрили цео град. Молимо станаре који нису регистровали своју стамбену јединицу да нас позову на састанке саслушају. Обавеза професионалног управника је да руководи зградом, организује чишћење, хитне интервенције и редовно одржавање самог објекта, све у договору са станарима", објаснио је Ерић.

Фото: Глас западне Србије

На подручју Златиборског округа већина стамбених јединица и даље није регистрована. Према прелиминарним подацима, у Ужицу је до сада регистровано око 30 зграда.

У Регионалној привредној комори Ужице се надају да ће интересовање за регистровањем зграда, али и обуком будућих управика бити веће почетком године.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.384.834 посета
Тренутно на сајту: 345 посетилац(a)