Sve spremno za Drinsku regatu, najveći karneval na vodi ove godine od 19. do 23. jula 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Sve spremno za Drinsku regatu, najveći karneval na vodi ove godine od 19. do 23. jula
Trenutno na sajtu: 315       |       Podeli:
30.06.2023 | 0 коментар(а)



Bajina Bašta - Najveća manifestacija na vodi, Drinska regata, održaće se po 29. put u Bajinoj Bašti



od 19. 7. do 23. 7. 2023. godine. Drinska regata je najstarija i najmasovnija manifestacija na reci Drini koja se više od četvrt veka organizuje u Bajinoj Bašti. Održava se u spomen na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima, a Bajina Bašta u vreme Drinske regate je jedino mesto gde se još uvek mogu videti veliki splavovi kao oni koji su prethodnih vekova jezdili rekom Drinom. Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope.

Već od srede 19. jula veliki broj učesnika Sajma suvenira, meda, rakije i domaćih proizvoda izložiće svoje proizvode na glavnom šetalištu gradića u Podrinju. Takođe, u večernjim satima na gradskom trgu predviđen je i program za najmlađe.

Četvrtak 20. 07. rezervisan je za tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke vrelo u Perućcu.

U petak 21. 07. program se nastavlja na izletištu Rača i odlični koncerti Peđe Jovanovića i Saše Matića.

Subota 22.07. kao i svih ranijih godina predviđena je za veliki spust rekom Drinom od Perućca do Rogačice. Najveći karneval na vodi startuje u 11 časova ispod brane HE „Bajina Bašta” u Perućcu ali je zbog velikih gužvi preporučljivo znatno ranije krenuti na start regate. Subota uveče i izletište Rača rezervisana je za MOST fest i nastupe bendova Neverne bebe i Van Gog.

Očekuje se da će na manifestaciji učešće uzeti preko 130 000 posetilaca a pored navednih dešavanja u pet dana 29. Drinske regate posetioce očekuju i brojni drugi sadržaji u varoši u podnožju planine Tare.

 

Glas zapadne Srbije




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BAJINA BASTA REGATA DRINA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.482.579 посета
Тренутно на сајту: 316 посетилац(a)