Јединствен пример инклузивне подршке у ОШ „Димитрије Туцовић” у Чајетини 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Јединствен пример инклузивне подршке у ОШ „Димитрије Туцовић” у Чајетини
Trenutno na sajtu: 473       |       Podeli:
07.12.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - Инклузија ОСИ, то је једна од важних тема наших живота, а са којом се најбоље упознавати што раније.



Јединствена инклузивна подршка одвија се у ОШ „Димитрије Туцовић” у Чајетини где деца из редовне наставе у волонтирају и помажу деци са сметњама у развоју, преноси портал ПЗС.

Јединствена инклузивна подршка за ОСИ у ОШ „Димитрије Туцовић” у Чајетини, фото: ПЗС

У Дневном боравку „Зрачак” у Чајетини свакодневно се одвија инклзивна подршка. Осим стручне помоћи, овој деци подршку пружају другари у оквиру волонтерског сервиса која похађају основно образовање и тврде да је то на обострано задовољство.

Вања Вуловић, волонтер и ученица у ОШ „Димитрије Туцовић”, фото: ПЗС

„Радимо све оно што би смо ми радили са својим вршњацима, да се они никко не осећају запостављено, него да знају да увек имају пријатеље као што смо ми”, рекла је Вања Вуловић, ученица ОШ „Димитрије Туцовић”, Чајетина.

Сарадња и дружење на обострано задовољство, фото: ПЗС

Деца која похађају инклузију у овом Дневном боравку, пример су деце на којима се види напредак о чему сведочи и радост на њиховим лицима.

Сарадња и дружење на обострано задовољство, фото: ПЗС

„Волимо да идемо у школу, сваки дан долазимо, правимо декорације за Нову годину честитке, спремамо се за приредбу, у природи сакупљамо шишарке и лепо се дружимо”, кажу деца која похађају овај Дневни боравак.

Запослени истичу значај инклузије, посебно, јер се у овој школи на јединствен начин спроводи сарадња са децом која волонтирају и која су важна садашња и будућа спона у едукацији и видљивости, као и у осамостаљивању ОСИ.

Зорица Милосављевић, Удружење грађана „Златиборски круг”, Чајетина, фото: ПЗС

„На тај начин се развија један заједнички дух, корисници су укључени у друштвени живот саме заједнице, волонтери, такође имају јасан увид у њихова стања и потребе. Сам боравак деце са сметњама у развоју у простору школе даје велике могућности да и деца са сметњама и она која су у редовној настави могу да реализују заједничке активности, да се виђају и да се друже. Много је лакше деци која су у Инклузивном програмуи, односнои која су корисници Дневног боравка”, закључила је Зорица милосављевић, Удружење грађана „Златиборски круг”, Чајетина.

У сваком случају, квалитетно инклузивно образовање особама са инвалидитетом пружа могућност оптималног учења раста, развоја и социјалног напретка.

Прилог емитован у вестима Б92:




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


INKLUZIJA CAJETINA VOLONTERSKI CENTAR ZORICA MILOSAVLJEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.142.127 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)