Dačić: Ne postoji saglasnost oko prijema tzv. Kosova u Savet Evrope 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Dačić: Ne postoji saglasnost oko prijema tzv. Kosova u Savet Evrope
Trenutno na sajtu: 531       |       Podeli:
13.04.2024 | 0 коментар(а)



Beograd - V.d. predsednika Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, govoreći o



predstojećem zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, na kojem bi na dnevnom redu trebalo da bude predlog za prijem tzv. Kosova, da ne postoji saglasnost oko toga da li treba da se prihvati izveštaj izvestioca Dore Bakojani, odnosno da li Priština treba da postane članica Saveta Evrope.

„Oni treba da dobiju dve trećine za prijem tzv. Kosova. Tako da, naravno, nama je bitno da što više zemalja glasa protiv, ali i kad glasate uzdržano, tu ne glasate za prijem Kosova”, rekao je Dačić za Tanjug.

Ocenjujući da će 16. aprila verovatno doći do usvajanja predloga  izvestiteljke za prijem tzv. Kosova u SE Dore Bakojani od strane poslanika, Dačić je objasnio da poslanici u Parlamentarnoj skupštini mogu da daju mišljenje, a da to mišljenje ne mora da prihvati Komitet ministara koji čine šefovi misija u Strazburu.

 

GZS/Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI DACIC IVICA DACIC KOSOVO I METOHIJA KOSOVO METOHIJA SAVET EVROPE PRIJEM

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.650.724 посета
Тренутно на сајту: 531 посетилац(a)