Чачак издвојио десет милиона ове године за безбедност саобраћаја 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Чачак издвојио десет милиона ове године за безбедност саобраћаја
Trenutno na sajtu: 464       |       Podeli:
28.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Савет за безбедност саобраћаја града Чачка поклонио је хидраулични развални алат Ватрогасној



станици Чачак, вредан два милиона динара.

Градски већник задужен за област праћења и унапређења безбедности, Мирослав Вукосављевић каже да се Чачак налази на раскрсници путева, који свакодневно имају велики проток саобраћаја.

,,Све то указује на једну латентну опасност да дође до увећаног броја удеса. Донацијом другог комплета алата, ватрогасна јединица, неће више бити у ситуацији да вага где да упути интервентну јединицу, ако дође до два удеса у кратком периоду”, рекао је Вукосављевић.

Градски већник задужен за област праћења и унапређења безбедности, Мирослав Вукосављевић, фото: Глас западне Србије

Начелник одељења за ванредне ситуације у Чачку, Драгиша Броћић наводи да се поклоњена опрема користи за техничке интервенције у саобраћајним незгодама, као и за спашавање унесрећених лица на неприступачним теренима.

,,Сада у Чачку имамо у оквиру наше ватрогасне јединице два комплетна хидрауличног развалног алата, тако да можемо интервенисати на два возила истовремено или на две саобраћајне незгоде на различитим локацијама”, наводи Броћић.

Према његовим речима у Горњем Милановцу већ има један нов комплет опреме, тако да се покрива цела деоница новог ауто-пута, као и све саобраћајнице, који пролази кроз ове две локалне самоуправе.

Броћић додаје да опрема садржи маказе за сечење шкољке аутомобила, разупирачи, подизачи возила, носила, даске и све оно што се може користити у интервенцијама у којима се извлаче повређена лица.

,,Само током ове године учествовали смо у 20 таквих интервенција, 18 лица је извлачено из возила, од тога је девет било тешко повређено, а три лица су смртно страдала”, наводи начелник одељења за ванредне ситуације.

Иначе, Савет за безбедност саобраћаја града Чачка буџетом за ову годину, поред хидраулично развалног алата, обезбедио је новац за набавку возила за саобраћајну полицију у вредности од 3 милиона, затим 2,4 милиона за израду стратегије саобраћаја града Чачка и милион динара за набавку ласера III који је умногоме допринео безбедности града Чачка.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.526.284 посета
Тренутно на сајту: 464 посетилац(a)