Огњена, ракија Томашевића победник Сајма у Угљевику код Бијељине 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Огњена, ракија Томашевића победник Сајма у Угљевику код Бијељине
Trenutno na sajtu: 399       |       Podeli:
24.08.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Ракија бренда Огњена, коју производи пријепољско предузеће Браћа Томашевић, апсолутни је победник и добитник

највредније награде на 10. Сајму шљиве, воћних ракија и меда, одржаном протеклог викенда у Угљевику код Бијељине.

Уз пехар и медаље дестилерији Огњена припала је и главна сајамска награда – казан за производњу ракије вредности 2.400 еура.

– Поред шљивовице, велике златне медаље освојиле су и Огњена ракије од јабуке и дуње, а златне медаље ракије од кајсија и малине. При том су све ове ракије, осим малиноваче, проглашене за шампионе квалитета у својим категоријама – каже сувласник предузећа “Браћа Томашевић” Вукосав Томашевић.

Поред Браће Томашевић шампионски наступ на Сајму у Угљевику имао је и Шекиб Гојак, пољопривредни произвођач из Бродарева. Његове ракије од дуње и виљамовке награђене су великим златним медаљама, а јабуковача сребрном медаљом. Гојак је проглашен и за шампиона квалитета у категорији ракија од крушке.

На такмичењу у Угљевику учествовало је неколико десетина регистрованих и пољопривредних произвођача из Босне и Херцеговине и Србије, са укупно 223 пријављена узорка ракије.

Стручни жири, на челу са водећим српским стручњаком за јака алкохолна пића, професором Нинославом Никићевићем са Пољопривредног факултета у Земуну, титуле шампиона квалитета у свих 5 сајамских категорија доделио је ракијама из Пријепоља.

 

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


rakija ogjena pp media alem rovcanin tomasevici

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.008.202 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)