Давор Дукић добитник награде публике на 29. Меморијалу 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Давор Дукић добитник награде публике на 29. Меморијалу
Trenutno na sajtu: 546       |       Podeli:
03.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - У Уметничкој галерији „Надежда Петровић“ у Чачку, синоћ је свечано затворен 29. Меморијал Надежде Петровић,

под називом „Limited“. Том приликом одржана је промоција двотомног каталога изложбе на којој су говорили Александар Дачић, в. д. директора Уметничке галерије „Надежда Петровић“ и Урош Ђурић, представник селекторског тима, којег осим њега чине и Михаел Милуновић и Вук Видор, саопштила је Марија Радисавчевић кустос ове изложбе.

Током трајања изложбе, публика је имала прилику да гласа за уметнички рад тј. уметника који је на њих оставио највећи утисак, па је након промоције каталога саопштено да је добитник Награде публике на 29. Меморијалу Надежде Петровић Давор Дукић. Иначе, исти аутор је добитник и Награде Уметничке галерије „Надежда Петровић“, о којој је одлучивао трочлани жири у саставу: др Зоран Ерић, мр Слађана Петровић Варагић и Даниел Микић. Обе награде подразумевају самосталну изложбу у Галерији.

У шездесетогодишњој историји постојања Меморијала, само неколико пута се десило да је један уметник добитник две награде на истој изложби: Франце Михелич (5. Меморијал), Никола Гвозденовић (7. Меморијал), Владимир Величковић (10. Меморијал), Фердинанд Кулмер (14. Меморијал), Андреаж Шаламун (15. Меморијал), Милан Блануша (17. Меморијал), Јован Чекић (19. Меморијал), Чедомир Васић (20. Меморијал) и Невена Хаџи Јованчић (26. Меморијал).

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


NadezdaPetrovic galerija umetnost izlozba

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.145.731 посета
Тренутно на сајту: 547 посетилац(a)