JKP „Gradsko zelenilo” započelo uređenje priobalja i zelenih površina grada na Moravi 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
JKP „Gradsko zelenilo” započelo uređenje priobalja i zelenih površina grada na Moravi
Trenutno na sajtu: 472       |       Podeli:
05.04.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Sa prolećem i lepim i sunčanim danima krenulo se i sa sređivanjem zelenih površina u Čačku, kao i priobalja Zapadne Morave.



„JKP „Gradsko Zelenilo” je već uveliko krenulo sa radovima letnjeg plana i programa održavanja zelenih površina. Vremenski uslovi su uslovili da mnogo ranije krenemo sa košenjem. Pokošeni su parkovi i ulice, sve smo to stigli na vreme. Prvi ciklus je završen, ekipe su sada na priobalju, kosi se gradski bedem, leva i desna strana obale. Ono što je vredno pomena je da je pored redovnih radova kao što su sakupljanje papira, košenje, po rešenjima Komunalne inspekcije se rade varedni radovi gde imamo orezivanje i uklanjanje bolesnih stabala. Od početka godine izvršili smo sadnju više od 300 stabala i uspešno smo uradili rekonstrukciju dve ulice”, rekao je Dejan Ćosić, direktor JKP „Gradsko zelenilo”, Čačak.

Ćosić je naglasio da uskoro treba da počne ulepšavanje, odnosno sadnja cveća u gradu Čačku.

JKP „Gradsko zelenilo” započelo uređenje priobalja i zelenih površina grada na Moravi, foto: 4N Studio

„Sadnja cveća treba da počne za najkasnije 10 do 15 dana, spremljeno je 80 000 komada, negde imamo više od dve hiljade kvadrata cvetnih rondela, tu će biti posađene standardno petuniju, portulaku, tagetes, begoniju, to su vrste koje su se pokazale kao najadekvatnije za naše uslove i smatram da će tu za 15 dana početi prolećma rasada”, rekao je Ćosić.
Što se tiče gradskog groblja radna jedinica upored prati radove kao što je i radna jedinica gradsko zelenilo.

JKP „Gradsko zelenilo” započelo uređenje priobalja i zelenih površina grada na Moravi, foto: 4N Studio

„Tu imamo više od 40 hektara za održavanje, za sada je sve kao i u gradu pod kontrolom. Grad je izašao u susret, uradili smo rekonstrukciju tri putna pravca, asfaltiranje nekih 300 metara”, zaključio je direktor „Gradskog zelenila”.

JKP „Gradsko zelenilo” započelo uređenje priobalja i zelenih površina grada na Moravi, foto: 4N Studio

Uključenje emitovano u emisiji „Jutro” na Prvoj televiziji:

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gradsko zelenilo cacak priobalje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.641.719 посета
Тренутно на сајту: 473 посетилац(a)