Председник Вучић положио заклетву: Желим да влада буде формирана до краја јула 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Председник Вучић положио заклетву: Желим да влада буде формирана до краја јула
Trenutno na sajtu: 363       |       Podeli:
31.05.2022 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић положио је данас заклетву пред посланицима у парламенту, чиме је отпочео његов други председнички мандат.

По уласку у скупштинску салу, председник Вучић поздрављен је дугим аплаузом.

Вучић је, држећи десну руку на Уставу Србије и Мирослављевом јеванђељу, најстаријој српској књизи, изговорио текст заклетве:

„Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности".

Након тога, потписао је текст заклетве, а посланици и гости поздравили су га аплаузом.

Затим је уследила химна Србије "Боже правде".

Након што је председник парламента Ивица Дачић отворио посебну седницу парламента, на њој је предочен извештај Републичке изборне комисије о резултатима гласања, у којем стоји да је Вучић на изборима добио 2.224.914 гласова грађана, што је, такође, пропраћено аплаузом.

Председник Србије Александар Вучић, након полагања заклетве у Народној скупштини за други мандат, рекао је да жели да нова влада Србије буде формирана до краја јула.

„Формирање нове владе је од пресудног значаја имајући у виду ситуацију у којој се налазимо, тешку ситуацију. Већ данас сви заједно морамо да размишљамо, а не могу сам, као неко ко је добио велику подршку народа, већ је потребна влада, а радиће она која има пун легитимитет, а не у техничком мандату. Морамо да се бавимо новим санкцијама, у којима можемо поново бити оштећени па ћемо молити европске партнере да будемо поштеђени“, истакао је он.

Најавио је да ће започети консултације са свим парламентарним партијама чим буде формиран нови сазив Народне скупштине Србије.

„Уверен сам да ће нова влада прихватити неке од мојих савета и молби и верујем да ће мандатар донети одлуку да влада буде мањински инклузивна, да укључимо што више припадника мађарске, бошњачке, хрватске, ромске, мањине, предстсваника свих националности који желе добро овој земљи. Који имају само једну домовину, а то је Србија, који је бескрајно воле, који планирају да живе овде управо као и ми“, истакао је он.

 

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.698.251 посета
Тренутно на сајту: 363 посетилац(a)