Тужили сусетку због поруке на виберу и таговања 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Тужили сусетку због поруке на виберу и таговања
Trenutno na sajtu: 332       |       Podeli:
10.11.2022 | 0 коментар(а)



Чачак – Супружници из Чачка, М. Ћ. и М. Ћ. тужили су сусетку из исте стамбене зграде Ђ. Ђ. сматрајући да их је увредила поруком на виберу.

У кривичној тужби упућеној Основном суду у Чачку наводи се да је тужена 11. јула ове године у 17.21 сат, са свог налога у вибер групи, послала поруку садржине: „А шта дужиш? Напиши станарима зграде шта је овај клошар @Ћ (...) урадио”, а три минута касније и: „Да, клошар @Ћ (...) који је сада на мору, он и његова жена. Мислим, обоје су клошари. Парод, она је клошарка, а он је клошар. Децу нећу да му вређам иако он туђу децу малтретира, као мене задњих месец и по дана. Гони, гања, малтретира и узнемирава”.

У тужби се истиче да је до несугласица дошло око паса луталица који се свакодневно сакупљају испред зграде где живе приватни тужиоци и окривљена. Због тога је учестала и преписка на вибер групи. Чине је сви станари зграде и, тврди адвокат тужилаца, свих 30 чланова групе видело је спорне поруке. Па додаје:

„Приватни тужилац М. Ћ. је у групи описан као Ћ. (...), па је окривљена приликом слања порука ради директног означавања приватног тужиоца користила такозвано таговање где је, користећи се емотиконом, а потом употребивши име приватног тужиоца Ћ. (...) у групи послала поруку, директно упућујући да се обраћа лично приватном тужиоцу, из ког разлога је део поруке @Ћ. (...), за разлику од остатка текста, означен плавом бојом, па свако од чланова групе, додиром екрана на део поруке `@Ћ. (...)` бива упућен на контакт информације приватног тужиоца.

Тужиоци предлажу да се окривљена огласи кривом због кривичног дела увреде из члана 170 став 1. Кривичног законика и осуди на новчану казну од 200.000 динара. А потом да се приватни тужиоци упуте у парницу ради остварења имовинскоправног захтева као и да окривљена плати приватним тужиоцима трошкове поступка колико исти буду износили, и то за састав кривичне тужбе 24.750 динара, као и таксу на тужбу и одлуку по одмерењу суда.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.829.956 посета
Тренутно на сајту: 333 посетилац(a)